Transparències Paula Clay Lausin | Sala d'Art Jove | BCN | 17 març


TRANSPARÈNCIES
Paula Clay Lausin

Menció Especial Art Jove del Festival Inund’Art

OBERTURA:

17 de març a partir de les 17h.
Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya, Barcelona

TRANSPARÈNCIES

Transparències és un projecte autobiogràfic, una exploració que indaga com una identitat es configura a partir de les persones amb qui la Paula Clay Lausin ha crescut. Neix amb la necessitat de tancar una etapa vital, treballant les relacions que ha experimentat dins d’un nucli familiar totalment femení durant un període determinant de temps.

La proposta es concreta en una sèrie de retrats de diverses dones de la seva família, teixits de diverses teles naturals, com el lli i el cotó, de color blanc i translúcides per jugar amb la llum i la superposició de capes.

Paula Clay Lausin elabora cadascun d’aquests retrats partint d’antigues fotografies familiars. Cada retrat, de manera individual, és treballat i traslladat a un suport tèxtil, que, finalment, torna a ser fotografiat en un nou espai. D’aquesta manera es tanca un cercle per poder obrir-ne un altre. L’artista col·loca cada personatge al seu lloc i es reconcilia amb cada un d’ells per donar pas a la seva filla; d’aquesta manera obre un altre cercle.

Paula Clay Lausin és graduada en Arts Aplicades al Mur per l’Escola Massana i actualment és estudiant del grau en Arts de la Universitat Oberta de Catalunya. Aquest projecte (que ha rebut el suport de l’ajut Kreas per a la seva producció) ha estat guanyador de la Menció Especial Art Jove del Festival Inund’Art que atorga la Coordinació Territorial de Joventut a Girona.

+ informació

.


Comentaris

Entrades populars