Ruta d’art per Sant Cugat | Visita gratuïta al barri del Monestir | Canals Galeria d'Art | 17 abril



Dissabte, dia 17 d’abril del 2021, a les 18 h. trobada de grup a l’avinguda de Cerdanyola, n. 33 de Sant Cugat del Vallès, Catalunya. Aquesta visita es realitza amb totes les mesures que marca la seguretat de la pandèmia actual.

Cal inscriure’s a: galeriacanals@canals-art,com
Visita gratuïta

Aquest cap de setmana del 17 d’abril del 2021 és de confinament comarcal i per tant, és un bon moment per fer una passejada pel poble mil·lenari de Sant Cugat tot descobrint la ciutat d’art amb els seus punts arquitectònics i artístics.

El Barri del Monestir és el primer eixample que té l’actual ciutat, amb construccions de cases de més de dos-cents anys. El recorregut començarà a l’avinguda de Cerdanyola al lloc on hi ha el mural pintat l’any 2004 per l’artista Sergi Barnils en una de les cases d’estiueig de principis del segle XX, que encara es conserva. L’eix principal de l’eixample, rebé el nom de carretera de Cerdanyola.

Seguidament s’anirà al Passeig de la Torre Blanca per visitar la renglera de cases esgraonades, construïdes l’any 1923. Després es caminarà per la ruta dels tres Monestirs: Sant Cugat - Sant Llorenç del Munt – Montserrat, coneguda com a Camí dels Monjos. Seguirem pel Camí de Sant Jaume –tram Sant Cugat-.

El camí internacional de Sant Jaume travessa tot Catalunya. Un dels trams de la variant que va de Barcelona al Monestir de Montserrat passa per Sant Cugat, camí senyalitzat amb marques blanques i vermelles.

El carrer de la Creu coincideix amb l'antic camí cap a Montcada passant per Cerdanyola. La seva edificació comença just després de l'exclaustració del Monestir, l'any 1836.

Tot seguit, es visita el carrer de Montserrat amb les seves cases de senzilla construcció del 1901, i finalment es visita l’exposició de Domènec Fita a la Galeria Canals del carrer de La Creu, 24, en una casa de poble de l’any 1940.

Acte organitzat i patrocinat per Canals-Galeria d’Art

.

Entrades populars