Centenari de Felícia Fuster | Plurivisions | Arts Santa Mònica | BCN | Fins 30 maigFelícia Fuster. Plurivisions

Exposició de pintura i poesia
21.03.2021 - 30.05.2021


Arts Santa Monica. Nivell 1
La Rambla, 7 | Barcelona, Catalunya

Públic general
Obert a tothom i gratuït amb aforament limitat

Exposició de pintures i poemes de Felícia Fuster amb motiu de la commemoració del seu centenari.  Exposició de pintures de Felícia Fuster de les sèries Abstracció lírica, Plurivisions i Haikús visuals.

Interpretacions contemporànies de l’obra de Felícia Fuster: Instal·lació d’Ester Xargay titulada “Sorra de temps absent” i quatre performances que interpreten cadascuna una obra pictòrica de Fuster. En són autores: Mireia Zantop, Núria Iglesias, Mar Serinyà i Marta Darder. Instal·lació sonora de Xavi Lloses que interpreta els haikús de Felícia Fuster.

Comissariat: Pilar Parcerisas
Organitza: Direcció General de Patrimoni, Direcció General de Creació i Acció territorial i Biblioteques
Produeix: Direcció General de Creació, Acció territorial i Biblioteques
Col·labora: Fundació Felícia Fuster


Activitats relacionades amb l’exposició:

Instal·lació vídeo-poema sobre l’obra de Felícia FusterEster Xargay: Sorra de temps absent

Poeta i artista visual, Ester Xargay proposa una vídeo-acció-instal·lació poètica a partir de l’obra plàstica de Felícia Fuster. Recull una seqüència d’imatges que ens endinsen en un recorregut, d’anada i tornada, a través del poema EL VERB EL VENT de Felícia Fuster. Una animació en 3D de les paraules i de les lletres del poema es fusiona amb les imatges, com si les imatges esdevinguessin la pell i el cos de les paraules i de les lletres.


Cicle de perfomances sobre la pintura de Felícia Fuster

A càrrec de:

Núria Piròmana d’Argos, artista d’acció i escriptora;
Mar Serinyà, artista visual i d’acció;
Mireia Zantop, artista d’acció i poeta;
Marta Darder, artista i poeta visual, amb la col·laboració de Xavi Lloses, músic, artista sonor i d’acció, i poeta visual.


Conferència / Narració oral per a adults

L’enigma de l’ombra de Tanizaki en l’obra plàstica de Felícia Fuster

A càrrec d’Esther Rodríguez Biosca
L’obra plàstica de Felícia Fuster, particularment la que es correspon a l’etapa de maduresa, va estar influenciada per l’estudi de la llengua, la literatura i l’art tradicional japonès, així com per un viatge al país nipó de quaranta-nou dies, experiència que acabaria transformant el seu llenguatge artístic i poètic. En aquesta sessió es proposa resseguir aquest procés de transformació des del seu origen, entrant en la traducció de Poesia japonesa contemporània (1988), que va realitzar Felícia Fuster amb Sawada Naoyuki, fins a arribar a l’obra de Tanizaki Jun’ichirô Elogi de l’ombra (1933), per veure, finalment, com aquest referent literari repercutí en la seva fase artística.

Imatge: Felícia Fuster, Plurivisions. Oli sobre fusta. 76 x 76 cm.© J.A. Fernández Colmenero, Fundació Felícia Fuster, Barcelona.


.

Entrades populars