Exposició: Lola Lasurt / Javier Peñafiel | Galeria Joan Prats | Barcelona | Fins 1 jul.



LOLA LASURT / JAVIER PEÑAFIEL 
Desde hace tiempo que nuestras comunicaciones no vienen de un lugar reconocible
15/05 - 01/07/2021

Inauguració dissabte 15/05, 11 a 14h

Galeria Joan Prats 
Carrer Balmes, 54, 
Barcelona, Catalunya

El 15 de maig del 2021 es presenta, per primera vegada, una exposició en col·laboració entre els artistes Lola Lasurt i Javier Peñafiel, titulada Desde hace tiempo que nuestras comunicaciones no vienen de un lugar reconocible.

Lola i Javier porten molt temps invertit a imaginar, dibuixar, descriure, reportar coreografies. La por al contagi ha reduït els contactes, la por redueix i paralitza. Imaginar coinmunitats és el senyal d'ajuda.

D'això tracta aquesta exposició, del moment anterior a un trasllat. Quan els llocs en la memòria semblen no tan passius, el record els agita. La memòria de qualsevol lloc no necessita del quàntic per a desdoblegar-se. Presentarem una frase/fris construïda amb diferents treballs realitzats, que no serà una síntesi sinó un desdoblament, precisament, no som un.

Lola va passar un temps dedicada a coreografiar en l'aigua. Sincronitzant. L'aigua és sempre un lloc de coreografies. Javier, amb els seus problemes ossis, neda una espècie de txikung aquàtic, disciplinadament. La conversa entre els dos ha anat per aquí, trasllats, figures en repetició, idees singulars, balls personals, senyals de teatre, i la insubmissió dels contextos.

Javier té una frase de fa molt temps, per a aquest succeir en el món que és el despatrimonial, el canvi, la mudança, l'avenir. Es refereix a aquest pas com Desactivo Domicilios, el moment abans d'explotar, la prevenció de la catàstrofe, el capítol que no serà seriat. Una frase/fris de treballs consecutius de Lola i Javier s'estén al llarg de la galeria a manera de línia coreografiada.

Al centre de la sala gran, alguns treballs i vídeos s'acumulen, disposats per a una partida, no podem dir quan ni amb quina velocitat, ni les condicions de sortida, ni els protocols d'enviament. Els objectes són més enigmàtics quan estan en trànsit.


+ informació



Entrades populars