Llum del món | Rosa Tharrats i Regina Giménez | Bòlit, Centre d’Art Contemporani, Girona


Llum del món
Diàlegs: pintura, música i patrimoni

Rosa Tharrats i Regina Giménez
Comissariat: Carme Sais

Inauguració: divendres 23 de juliol a les 19h

Del 23 de juliol al 26 de setembre de 2021
Exposició en el marc del festival Schubertíada de Vilabertran 2021
Canònica de Santa Maria de Vilabertran

L’exposició “Llum del món” aplega els projectes Speculum caducis de Rosa Tharrats i Oh Be A Fine Girl, Kiss Me! de Regina Giménez, comissariats per Carme Sais.

Organitzat a quatre mans entre el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona i l’Agencia Catalana de Patrimoni de Catalunya, Diàlegs: pintura, música i patrimoni és un cicle d’estiu que fa set anys uneix aquests tres puntals de la cultura a la canònica de Santa Maria de Vilabertran coincidint amb el festival Schubertíada.

Els treballs que presenten les artistes tenen en comú l’interès per la natura, i en concret, per la llum, així com el treball per projectes des de la pintura, la conceptualització dels temes i la manifesta voluntat d’establir vincles amb el coneixement humanista i el científic, a banda de posicionar-se, ambdues, en el respecte pel medi ambient, amb la utilització de materials naturals.

Rosa Tharrats: Speculum caducis

Instal·lació site specific creada per la nau de la Canònica de Vilabertran on l’artista juga amb la llum que entra per les finestres per il·luminar una reflexió sobre els elements que s'ordenen i conformen la mare natura. El fonament conceptual de l'obra, que ens recorda els vitralls medievals, s'inspira en un text del filòsof francès del s. XII, contemporani de la construcció de la canònica, Alain de Lille.

Rosa Tharrats (Barcelona, 1983) investiga les sincronicitats i els patrons de la natura de forma intuïtiva a través de tot tipus de materials, especialment el teixit amb l’objectiu de crear narracions sensorials interdisciplinàries que abasten des de la moda fins a les arts visuals.

Regina Giménez: Oh Be A Fine Girl, Kiss Me!

Fa 120 anys l’astrònoma Annie Jump Cannon va actualitzar la classificació espectral: ordenant els astres de major a menor intensitat, dels més calents als més freds i en concordança a una escala de colors, del blau al vermell, a través de la seqüència: OBAFGKM. Més tard, l’astrònom Henry Noris Russell va crear una frase per ajudar a recordar l’ordre de les lletres: "Oh, Be A Fine Guy/Girl: Kiss Me!" A partir d’aquesta regla mnemotècnica Giménez ha realitzat treballs sobre tela i paper, en unes obres on el grafisme, el color i les formes dels astres són protagonistes.

Regina Giménez (Barcelona, 1966), és una artista visual amb una obra on predominen el collage i la pintura així com l’exploració de la geometria i el color. L’artista sempre s’ha sentit atreta per les enciclopèdies i els llibres antics de geografia, astronomia o arquitectura moderna, que introdueix sovint a les seves composicions i obres.

Més informació

.


Entrades populars