Edició 2021 del Mixtur, el festival de nova creació sonora de Barcelona | 30 set. - 10 oct.


Edició 2021 del Mixtur, el festival de nova creació sonora de Barcelona, del 30 de setembre al 10 d'octubre. Mixtur neix a Barcelona amb la voluntat d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor del nostre temps, sempre en relació amb la recerca tant sobre el so en si mateix como sobre la seva interacció amb les altres disciplines artístiques.

La desena edició del Festival Mixtur arribarà a Barcelona del 30 de setembre al 10 d’octubre del 2021. Els compositors Beat Furrer i Carola Bauckholt i la improvisadora Joëlle Léandre són alguns dels artistes que impartiran els Tallers Mixtur 2021.

Entre els primers noms del cartell destaquen també els reconeguts conjunts Ensemble Garage, Funktion i Vertixe Sonora, la jove formació catalana Kebyart Ensemble, que actuarà a la Fundació Antoni Tàpies, i els projectes pedagògics amb Ulysses Ensemble i l’Orquestra de l’ESMUC. Pel que fa als encàrrecs Mixtur 2021, destaca l’obra que la compositora Maria de Alvear, Premio Nacional de Música 2014, ha escrit pel Kebyart Ensemble.

Programa Mixtur 2021

Els objectius principals de Mixtur prenen forma en un festival que se cel·lebra a Barcelona, el Festival Mixtur, i són els següents:

Apropar la nova música al públic

El Festival Mixtur es proposa d’establir un punt de trobada entre, d’una banda, músics i altres artistes el treball dels quals es focalitza en la recerca i, de l’altra, el públic, tant si es tracta d’un públic especialitzat en música com si no. Busquem artistes que considerin el risc com una part inherent de la seva activitat. Pensem que es de gran importància oferir al públic la possibilitat de descobrir el treball d’aquests artistes així com un espai de diàleg per poder-ne discutir.

Descobrir noves tendències artístiques

La Convocatòria Mixtur representa (també per als organitzadors del festival!) una manera de descobrir el que està passant en materia de música i art sonor en d’altres parts del món, especialment entre les noves generacions, i això ens permet de no tancar-nos en el que ja coneixem, expandint la nostra visió i la del públic assistent. Aquesta convocatòria inclou una categoria per a intèrprets que desitgin oferir un concert durant el festival.

Fomentar l’educació

Des del nostre punt de vista, la pedagogia és fonamental per tal d’apropar les noves estètiques al públic (no tant sols per als no-músics sinó també per aquells músics que no han tingut la ocasió d’apropar-s’hi). És per això que establim sempre col·laboracions i organitzem tallers amb centres educatius. A més a més, una de les activitats principals del festival és un Taller de Composició i Experimentació Sonora dirigit per compositors de prestigi internacional.

Promoure les obres de nova creació

Un altre objectiu del Festival Mixtur és el de promoure la creació de noves obres realitzant encàrrecs tant a artistes ja reconeguts com a joves artistes que després de finalitzar la seva formació es troben en l’inici de la seva carrera. Això és conseqüència del fort compromís del festival amb les noves vies de creació actual.

Aquests objectius ens duen a treballar durant tot l’any per tal d’organitzar el festival.


.

Comentaris

Entrades populars