Entre d'altres | Bòlit Mentor 2020/2021 | Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona | 3-26 set.


Entre d'altres
Bòlit Mentor 2020/2021

Job Ramos, Alba Sanmartí i els col·lectius nyamnyam i Estampa.
A cura de Rita Andreu i Azahara Cerezo.

Del 3 al 26 de setembre de 2021
Inauguració divendres 3 de setembre a les 19h.

Bòlit_PouRodó
Inscriu-te a la inauguració clicant aquí

"Entre d'altres" recull les experiències i resultats desenvolupats pels i les artistes Job Ramos i Alba Sanmartí i els col·lectius Estampa i nyamnyam als instituts Castell d'Estela (Amer), Carles Rahola (Girona), Josep Brugulat (Banyoles) i Santiago Sobrequés (Girona) dins del programa educatiu Bòlit Mentor 2020/21.

El punt de partida del projecte proposava explorar conjuntament i d'una manera oberta les relacions que s'estableixen entre aquells cossos que participen de l'ecosistema educatiu i el conformen. Dins d'aquest context específic, trobem uns cossos que es mouen, es desplacen i es relacionen amb altres cossos d'unes maneres concretes; unes formes de relació que venen condicionades i mediades per una arquitectura i uns elements específics que són, al mateix temps, físics i, cada cop més, digitals.

Els i les artistes participants plantegen l'exploració d'aquest context específic i de les possibilitats d'activar una reflexió en relació amb ell, corresponsabilitzant l'alumnat en la construcció de cada una de les propostes.

En el cas de Job Ramos, desplega tota una sèrie de tècniques per allunyar-se progressivament d'aquest referent inicial -l'arquitectura específica de l'institut i les dinàmiques que s'hi estableixen- per reflexionar-hi des de fora. Per la seva banda, Alba Sanmartí assaja altres maneres de relacionar-se amb aquesta mateixa arquitectura i amb els elements que configuren l'aula, per tal d'evidenciar-ne les relacions i d'explorar altres possibilitats d'habitar l'espai. 

El col·lectiu nyamnyam situa en l'horitzó la construcció d'una pel·lícula que aborda qüestions com la domesticació, la doma o l'assilvestrament, a través de paral·lelismes amb formes de relació i domini entre espècies diferents. Finalment, el col·lectiu Estampa desplaça la reflexió cap a la dimensió virtual per interrogar les infraestructures físiques que la configuren i el funcionament d'aquestes com a interfícies de relació.

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona
Plaça del Pou Rodó, 7-9. 
Girona, Catalunya 

.