Festival Natures 2021 | Art en l'entorn natural | L'alzina de l'Aguda | 2 - 24 oct.


NATURES és un festival que gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura i, concretament, amb el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera (Lleida). Un espai de trobada entre les disciplines artístiques de la dansa i les arts plàstiques. Un espai on repensar, sentir i apreciar l’art des de la natura i on escoltar la natura des de l’art.




Programació 2021
Jornades amb públic
2 i 3 d’octubre del 2021.

Dissabte 2 d’octubre 2021

Començarem la primera jornada del festival a la tarda, abordant la relació entre art i territori. Ho farem conversant amb la historiadora de l’art Maria Garganté i gaudint d’espectacles de dansa, moviment i circ, i un concert. Són treballs cultivats i madurats en altres llocs i que ara passaran per NATURES per integrar-se en el paisatge de l’Alzina de l’Aguda. Creacions que dialoguen amb la tradició, la ruralitat i la memòria des de la contemporaneïtat.

Diumenge 3 d’octubre 2021

Jornada de matí i tarda, amb un programa ple d’activitats. Al matí escoltarem les paraules sàvies de l’artista Fina Miralles i obrirem els sentits amb un taller obert a tothom, on entrarem en contacte amb els elements de la natura. A la tarda, tot fent una passejada, ens deixarem sorprendre per les diferents peces del Recorregut Itinerant d’Intervencions Artístiques. Seran 8 creacions de cultiu recent, elaborades durant les Residències de creació a tragantCamp.


Laboratoris i residències de creació

Dance on Land & Art Neo-Rupestre
9 – 12 / 23 – 24 d’octubre

Laboratori de creació
Dance on Land
/ 9 – 12 oct 2021

Dirigit pel ballarí i coreògraf Shinichi Iova-Koga. Ens endinsarem en les sensacions per entrar en el paisatge i estudiar tant els patrons de l’entorn, com les respostes del nostre cos.


Laboratori de creació
Art Neo-Rupestre
/ 23 – 24 oct

Dirigit per l’artista Nil Nebot. A través de la pràctica, aprendrem a reconèixer i treballar amb diversos materials naturals: pigments d’origen mineral, plantes fibroses, pedres, etc. i a crear a partir d’aquests materials i els vincles amb l’entorn.


Residències de creació /
17 – 29 set

Programa dedicat al suport en el desenvolupament i mostra de propostes artístiques que s’integrin, es relacionin i dialoguin amb l’entorn rural de tragantCamp i l’Alzina de l’Aguda (la Noguera, Lleida).


tragantCamp

c/ De l’església, 1
25748 L’Alzina de l’Aguda
La Noguera, Lleida
Coordenades GPS: 41º51’58.8″N1º14’28.3″E.



.

Entrades populars