La 7a Barcelona Gallery Weekend s'obre a les galeries de comarques de Barcelona | 15-19 set.


Barcelona Gallery Weekend celebra la seva 7a edició del 15 al 19 de setembre del 2021 amb la participació rècord de més d'una trentena de galeries, i s'expandeix per més municipis de comarques de Catalunya.

Gallery Weekend, que busca visibilitzar la labor de les galeries com a espais generadors de cultura oberts a la ciutadania, amplia la seva xarxa a L'Hospitalet de Llobregat, Santa Margarida i els Monjos i Sitges.

Les activitats dels dies15, 16 i 17 de setembre del 2021estaran dirigides al públic professional, i els dies 18 i 19 de setembre del 2021 al públic general, amb exposicions, una àmplia agenda d'esdeveniments, visites guiades i activitats per a famílies.

Barcelona Gallery Weekend 2021 celebrarà la seva 7a edició del 15 al 19 de setembre afermant la seva presència al calendari internacional d'esdeveniments del món de l'art. Barcelona Gallery Weekend, organitzat per l'associació Art Barcelona, comptarà amb més d'una trentena de galeries, xifra rècord de participants, 27 de Barcelona i 6 de fora de la ciutat, ampliant l'escena artística a tres municipis de comarques: L'Hospitalet de Llobregat, Santa Margarida i els Monjos i Sitges. Les activitats dels dies15, 16 i 17 estaran especialment dirigides al públic professional (col·leccionistes, crítics d'art i representants d'institucions nacionals i internacionals). Els dies18 i 19 estaran dirigits al públic general, oferint l'oportunitat de visitar totes les exposicions i assistir a les diferents activitats que se celebraran ales galeries

Oberta a les galeries de comarques

La nova edició de Barcelona Gallery Weekend comptarà amb la participació, per primera vegada, d'Out Of Africa Gallery, situada a Sitges i dedicada a l'art contemporani africà; Imaginart Gallery, especialitzada en art reivindicatiu, transgressor i polític, i amb artistes crítics amb l'status quo; els dos espais de Galería Alegría, que acaba de traslladar la seva seu de Madrid a L'Hospitalet de Llobregat, i Valid Foto, galeria especialitzada en fotografia.

A Barcelona, i per barris, Barcelona Gallery Weekend comptarà amb la participació de 3 Punts Galeria, ADN Galeria, Artur Ramon Art, Galeria Contrast, Galeria Cortina, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galería Marlborough Barcelona, Galeria Zielinsky, Mayoral, Rocio Santa Cruz i Victor Lope Arte Contemporáneo, de l'Eixample; Alzueta Gallery, Die Ecke Arte  Contemporáneo i House Of Chappaz (abans Espai Tactel Toormix), de Gràcia; de Bombon Projects, Dilalica, Galeria SENDA, Galeria SENDA LAB36, Galería Uxval Gochez i Pigment Gallery, situades al carrer Trafalgar, línia divisòria entre l'Eixample i el Born; àngels barcelona i Sala Parés, situades a Ciutat Vella; Chiquita Room, de Sant Antoni, i A la limón i Galeria Carles Taché, de Sants. 

De L'Hospitalet de Llobregat, formaran part les galeries Ana Mas Projects, etHALL i Nogueras Blanchard, i de Santa Margarida i els Monjos (Penedès), PALMADOTZE.


Prop de 70 artistes de 20 països

De l'àmbit nacional, Barcelona Gallery Weekend comptarà amb artistes com Pedro Moreno-Meyerhoff, figura clau actual del realisme, amb una bella reflexió sobre la relació entre l'ésser humà i la seva posició de dominació sobre la naturalesa; Yago Hortal, amb un nou acostament a la seva obra trencant amb l'explosió del color i prioritzant el traç i el moviment; les escultures de l'artista conceptual Mateo Maté modificaran l'ideal de cànon clàssic per a adaptar-ho a una nova realitat, i Miquel Montdes compondrà en diferents plans dispositius tan quotidians com les vitrina o taulells de botigues i centres comercials. La intervenció artística de Bea Sarriasi Morrosko Vila-San-Juan farà reviure la cultura avantguardista catalana de finals dels 60 de la Casa Gomis, més coneguda com La Ricarda

Un altre diàleg, comissariat per Joaquín García, és el que s'estableix entre l'obra de Pepe Espaliú (1955-1993) i Alberto Cardín (1948-1992), pioners en fer de la seva identitat sexual un tema a tractar i en intentar treure a la llum la malaltia de la sida, enfocant-la com una epidèmia cultural a més d'una malaltia del cos. Seguint la mateixa temàtica, The Inheritance (Together Again) mostrarà l'herència que l'activisme de la cultura contra el VIH ha deixat en la generació actual a través de les obres de Fito Conesa, Michael Roy i Antoine et Manuel. En pintura, l'artista mallorquí i mestre del grotesc Rafel Bestard exposarà els seus nous olis i mostrarà el seu procés de creació a través del videoart i la performance; Miguel Rasero, artista andalús establert a Barcelona, mostrarà la seva visió personal del confinament i Guillermo Pfaff mostrarà les seves obres més recents. 

Diego Ferrari interpretarà la transformació de la ciutat de Londres, centrant-se en els inicis de diversos artistes que avui dominen el mercat mundial de l'art; Luz Broto realitzarà una intervenció específica a l'espai alterant els elements constructius; Teresa Solar exposarà els seus treballs escultòrics dotant així d'una nova dimensió artística als elements que utilitza com decorats per a les seves pel·lícules; Carmen M. Castañeda portarà el brodat de l'alta costura a un marc artístic, i Vanesa Muñoz treballarà sobre el mite de l'etern retorn a través de l'escultura


.

Entrades populars