La Gran Festa | Performance + conferència | Espaidos - Sala Muncunill | Terrassa | 10 i 18 set.


La Gran Festa

- 10 de setembre del 2021, a les 17.30 h
Performance inaugural. No-Conferència:

- 18 de setembre del 2'21, a les 17.30 h. Economia: especulació i crisi a l’economia neoliberal

Diàleg entre Enric Maurí (artista) i Marc Dalmau i Torvà (sociòleg i soci fundador de la cooperativa La Ciutat Invisible)

Per a les dues activitats l’aforament és limitat. Reserva indicant l’activitat a la que vols assistir a TerrassaArtsVisuals@terrassa.cat

La gran festa té com a punt de partida la situació socioeconòmica actual i com ens estan afectant i ens afectaran les conseqüències de la crisi. Hi ha actuacions financeres i operacions econòmiques que en molts casos s’ha pogut demostrar que eren d’una especulació extrema, accions de gran risc que han posat entre les cordes l’economia mundial i que afecten directament especialment la classe mitjana. 

En el seu conjunt, la instal·lació planteja un ambient de ressaca: simula el dia després d’un espai on es celebrà una gran festa, tot pretenent així provocar una sensació de mareig i confusió. No es busca interpretar o reflexionar sobre com la crisi afecta l’economia mundial, sinó com les conseqüències d’aquesta crisi i la inflexió en el sistema econòmic i de vida a Occident han començat a canviar les nostres realitats particulars. Amb el desprestigi d’aquest sistema, alguns opten per organitzar-se amb la màxima independència possible.

Cicle Terrassa Comissariat 

El Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, mitjançant Terrassa Arts Visuals, va posar en marxa el Cicle Terrassa Comissariat l'any 2009 amb l'objectiu de promoure i estimualr el comissariat artístic i obrir l'EspaiDos de la Sala Muncunill a nous formats i relats de l'àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies.

L'objectiu d'aquest cicle és donar a conèixer i dinamitzar la tasca dels curadors i curadores emergents residents a Catalunya.

Ciutat, el futur no té data

Federica Matelli liderarà el cicle Terrassa Comissariat 21. "Ciutat, el futur no té data" és una sèrie de quatre exposicions sobre el tema del futur de la ciutat. L'eix temàtic del projecte serà imaginar el futur de la ciutat de Terrassa a partir de quatre coordinades és a dir, les relacions futur-ecologia, futur-espai públic, futur-societat, futur-economia.

Les quatre exposicions també inclouran sengles no-conferències, que versaran sobre cada tema específic i en què participaran els artistes respectius, acompanyats per teòrics de la ciutat de Terrassa. Una no-conferència és un esdeveniment educatiu horitzontal i participatiu. El terme "no-conferència" s'aplica a una àmplia gamma de reunions que miren d'evitar els aspectes jeràrquics d'una conferència convencional, tot convidant els participants a contribuir i col·laborar activament per donar forma a l'esdeveniment.

- 10 d'abril, 17:30 h. Ecologia: la ciutat postnatural i la cartografia especulativa. Diàleg entre Antonio R. Montesinos (artista) i Bernat Lladó (Geògraf i Filòsof). Aforament limitat. Reserva a TerrassaArtsVisuals@terrassa.cat

- 22 de maig, 17:30 h. Espai públic: el metabolisme urbà

- 03 de juliol, 17:30 h. Societat: cap a una ciutat híbrida d'humans i no-humans

- 18 de setembre, 17:30 h. Economia: especulació i crisi en l'economia neoliberal


TERRASSA ARTS VISUALS
Espaidos
Sala Muncunill
Plaça Didó, 3
Terrassa, Catalunya


.

Entrades populars