Malgosia Jankowska | La vida és somni | Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo | 15 set.


La vida és somni
Malgosia Jankowska
15.09.21 - 23.10.21
Galeria Víctor Lope Arte Contemporáneo

Inauguració

Dimecres 15 de setembre del 2021, s'obre al públic l'exposició La vida és somni, que mostra la nova obra disponible de Malgosia Jankowska, amb motiu del Barcelona Gallery Weekend. La inauguració, que comptarà amb la presencia de l'artista, és realitzarà en format obert de les 17 i les 21 h, sense necessitat de cita prèvia i amb control d'aforament.

La vida és somni

A La vida és somni, Malgosia Jankowska reprèn un dels seus leimotivs pictòrics, el paisatge. Les fines pinzellades d'aquarel·la i tinta xinesa contraposen persones i naturalesa. El discurs entre els protagonistes i l'espai en el qual s'enclaven es desenvolupa en quadres de gran profunditat. En ells, els vermellosos intensos conviuen amb la boira blanca que inunda els paisatges de la polonesa.

A més, per a aquesta exposició Malgosia introdueix una nova sèrie. Per a això pren un dels motius clàssics de la història de l'art, la naturalesa morta, però representant-ho d'una manera nova. Malgosia vol honrar la historiografia del format mantenint els seus components clàssics i aportant tints innovadors, trets de diferents cultures i connectats entre si creant noves connexions.

Molts dels motius representats que són presents en els dibuixos tenen un passat en la història de l'art i tenen un significat simbòlic: els clavells simbolitzen el matrimoni i l'amor; el conill és símbol de fertilitat, de plaer interior i serveix com a atribut en representacions de caça… I així successivament. Pot ser que el símbol o motiu més evident en l'obra de Jankowska sigui aquesta naturalesa que ho embolica tot; tots els símbols esmentats. La naturalesa es connecta amb el simbolisme, però segons l'artista, també es connecta amb nosaltres, la gent contemporània.

La nova sèrie de l'artista amb la presència de les natures mortes, deixa a través l'escena selvàtica i les estampes de la seva Polònia natal. No obstant això, l'aura misteriosa que comporta el seu gest no perd definició. L'alt detallisme de la seva pintura genera un joc de vel i desvetllament en el qual els seus protagonistes semblen estar amagats en una inquietant atmosfera a l'espera de ser descoberts.

Malgosia desplega la seva tècnica sobre fons blanc, on la característica monocromía vermellosa recorda als gravats dels vells llibres de contes. En l'univers de l'artista els diferents elements adquireixen tints fantàstics: una naturalesa que devora, espècies marines que conviuen amb ocells… Però sobretot la natura morta contemporània, com l'artista defineix, que reflecteix un món secret del subconscient.

Víctor Lope Arte Contemporáneo
Carrer Aribau 75,
Barcelona, Catalunya

Imatge: Malgosia Jankowska. Natura morta en blau, 2021. Aquarel·la i tinta sobre paper. 80 x 100 cm.

Entrades populars