‘Poètiques de resistència | Col·lecció de pintures de Rafa Romero | Can Puget, Manlleu | 18 set.


Can Puget de Manlleu acull l’exposició ‘Poètiques deresistència´, una col·lecció de pintures de Rafa Romero. L’exposició s’inaugurarà el dissabte 18 de setembre a les 18.30 h. i es podrà visitar fins al 10 d’octubre del 2021.

Segons Rafa Romero: “Cada artista hauria de tenir el seu activisme, valorar quin és el seu paper al món i a la vida. Les seves creacions no haurien de ser un reducte egòlatra i reduccionista i les seves obres haurien de ser un sincer compartir amb els altres allò que l'inquieta amb la finalitat d’afegir-ho a les preocupacions genèriques de la seva època i la seva societat”.

Hi ha molts activismes diversos, però potser, el més genèric i universal és aquell que mancat de banderes, pancartes i lemes ens posa a tots d'acord pel que fa a l’holístic fet de desitjar la felicitat. “Heus aquí el meu activisme, discret i silent, el meu cant a la vida com a artista plàstic, el meu desig de felicitat per a mi i per als altres.”

L’artista explica: “Acció-reacció, jo pinto per il·luminar, pal·liar, pintar tanta boira i foscor contemporània, tant nihilisme i fracàs en un món cruel que hauríem de omplir de bellesa i confiança. I pinto aquestes pintures en la humilitat, amb les meves cosmètiques i simbologies que em recorden que un dia vaig ser nen i que estimo el mar, els vents, els núvols, els gats i els ocells. Aquest és el meu cant vital a la riba oceànica entre vaixells carregats de bons desitjos que es dirigeixen als assolellats horitzons de l'esperança. El sol llueix per a tothom. I encara que no ho creguis i no ho vegis, el sol surt també per a tu cada dia.”

Rafael Romero Pineda és coordinador de la Secció departamental Escultura i Creació del Departament d'Arts i Conservació Restauració. Membre dels Grups d'Innovació Docent Consolidats A.T.E.S.I. i ApS U.B.Professor del Màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat. Especialitat Dibuix.

Can Puget
Baixada de la Fidela, 1-3
Manlleu, Catalunya
Horari: Quan hi ha exposicions, de dijous a diumenge de 18 h a 20 h.


.

Entrades populars