Portes obertes i visites comentades per La Mercè 2021 a la Fundació Antoni Tàpies | 24 set.


Com cada any, amb motiu de les festes de La Mercè, la Fundació Antoni Tàpies ofereix una jornada de portes obertes amb visites comentades gratuïtes per aproximar-se a les exposicions en curs: 


La producció de Tàpies de les dècades de 1960 i 1970 es caracteritza tant per la consolidació del llenguatge de les “pintures matèriques”, que havia encetat vers el 1954-1955, com per l’aposta decidida per incorporar l’objecte a les obres. La realitat prenia el primer pla, tal com començava a proclamar a finals de la dècada de 1950 una nova generació d’artistes com a reacció a l’informalisme i a l’expressionisme abstracte predominants al llarg de les dues dècades anteriors.

El 1917 una obra titulada Fountain (Font), consistent en un urinari col·locat al revés i signat R. Mutt, es va presentar a la primera exposició de la Society of Independent Artists de Nova York. Sota aquest pseudònim, Marcel Duchamp posava a prova els límits de la política d’admissió de la mostra, suposadament oberta a qualsevol proposta i inspirada pel lema del Salon des Indépendants de París: “sense jurat, sense premis”. Amb la selecció d’un objecte corrent, un objecte trobat, Duchamp pretenia destruir la noció de la singularitat de l’objecte d’art.

Portes obertes
24.09.2021 a
De 10 a 19h. Jornada gratuïta.

Visites guiades:
24.09.2021 a les 17.00 h i 18.00 h


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona, Catalunya


.

Entrades populars