Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides | Museu Marítim de Barcelona | 16 set. - 20 feb.


Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides.
Museu Marítim de Barcelona
Del 16 de setembre del 2021 al 20 de febrer del 2022.


Obertura de l’exposició: 16 de setembre de 2021, a les 18 h

El Museu Marítim de Barcelona inaugura l’exposició temporal Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides. La mostra dona visibilitat al projecte dirigit per Marcel·lí Antúnez, i organitzat per la Fundació Setba al Centre Educatiu de Justícia Juvenil Can Llupià de Barcelona.

L’exposició és un recorregut per sis plafons amb fotografies i vitrines amb dibuixos preparatoris d’aquest projecte de transformació social: un mural de 60 metres lineals, que envolten el Centre Can Lupià, pintat per 182 joves interns, els quals van decidir dedicar l’últim tram al mar.

Traspassant murs és el projecte de mediació artística de la Fundació Setba, entitat sense ànim de lucre que vol contribuir a la transformació social a través de la cultura. La Fundació idea projectes de la mà d’artistes professionals i compta amb el suport, en aquest cas, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu general de Traspassant murs és augmentar les possibilitats de reinserció dels joves, tant per a la millora de la seva autoestima com de les competències relacionals i d’acció, transformant l’espai físic on conviuen i mostrant-los que l’art és un llenguatge vàlid. 

El projecte Traspassant murs va començar l’any 2018 al Centre Can Llupià de Barcelona, sota la direcció de l’artista multidisciplinari Marcel·lí Antúnez, i va finalitzar el març del 2021, amb un any en blanc a causa dels confinaments.

Per al Museu Marítim de Barcelona és una altra oportunitat per mostrar l’imaginari del mar, des del punt de vista d’aquest col·lectiu. Un mar que per a molts d’aquests joves ha estat un punt d’inflexió a les seves existències, ja que les seves noves vides a Europa comencen, i moltes d’elles també acaben, al mar. 

D’altra banda, el Museu Marítim ofereix amb aquesta nova exposició una nova ocasió per implicar-se en un projecte social, i afermar-se en els objectius de la institució: promoure la inclusió social de tots els col·lectius i, en especial, dels més desfavorits i/o vulnerables. L’exposició estarà instal·lada al vestíbul del Museu Marítim de Barcelona des del 16 de setembre al 20 de febrer del 2022.


.

Entrades populars