Txema Salvans | Exposició: Perfect Day | Fundació Foto Colectània | 15 set. - 21 nov.


Dimecres, 15 de setembre del 2021.

A partir del pròxim 15 de setembre i fins al 21 de novembre, us animem a visitar l'exposició Txema Salvans. Perfect Day

Perfect Day és un exhaustiu recorregut per la costa mediterrània, des de Girona fins a Algesires, realitzat entre 2005 i 2020. En aquesta ocasió, Salvans posa el focus en els sorprenents llocs on consumim el nostre temps d'oci. Amb el seu característic estil formal i conceptual, on la ironia ens ajuda a entendre la dimensió de la tragèdia, ens convida a qüestionar-nos els estereotips derivats de la sobreexplotació del nostre litoral turístic.

Aquesta sèrie, publicada en plena pandèmia per l'editorial britànica MACK, condensa de forma contundent i subtil la trajectòria de Salvans, aprofundint en la temàtica que persegueix l'autor en els seus darrers treballs: la resiliència de l'ésser humà per convertir espais aparentment inhòspits en territoris de desconnexió i supervivència personal.

Des de fa dues dècades, Txema Salvans (1971, Barcelona) desenvolupa la seva obra amb un enfocament documental i artístic al marge dels circuïts usuals del fotoperiodisme, apropant-se també a l'assaig fotogràfic.

Joan Fontcuberta ha descrit el seu treball com un "equilibri entre el pensament crític i el sentit poètic de l'humor". Cronista de l'Espanya contemporània, els seus projectes es consoliden, sobretot, en el format llibre. El seu primer llibre Nice To Meet You (ACTAR, 2005) va rebre el premi Photo España 2005 al millor fotollibre. The Waiting Game (RM, 2013) va ser guardonat com a millor fotollibre Iberoamericà (2012).

El 2018 va publicar My Kingdom (Mack, 2018) i també la segona part de The Waiting Game (RM, 2018). Perfect Day (Mack, 2020) és el darrer projecte publicat en plena pandèmia.

Exposició organitzada amb la col·laboració especial de la Fundació Banc Sabadell.

Horaris:

Dimecres a dissabte: 11 - 14,30 hi 16 - 20 h
Diumenge: 11 - 15h
Tancat: dilluns, dimarts i festius

Les entrades es poden adquirir a la taquilla i no cal comprar-les prèviament. més informació

Fundació Foto Colectània
Passeig Picasso, 14 · 08003 Barcelona

Imatge: © Txema Salvans. Torrevella, de la sèrie Perfect Day, 2005-2020

Entrades populars