Exposició: Automàtic | Jo Hummel | Victor Lope Arte Contemporaneo | BCN | Fins 12 des.



Les obres de Hummel funcionen com una activitat psicològicament exploratòria, en la qual la intenció i la decisió conscients sobre els aspectes formals de l’obra poden ser o engendrar comportaments i artefactes sobre els quals es pot fer una lectura íntima de la influència inconscient. Cada dia es una expedició cap a una cerca interior íntima, intensa i implacable a través de la qual Hummel pretén conèixer-se millor a sí mateixa.

L'automatisme pràctic exerceix un paper fonamental. Aquests períodes que abasten les construccions momentànies dels quadres, mentre Hummel mou i recol·loca fulles, formes i tons d'aquí cap allà, són una evidència visible del seu esforç per deduir la causa invisible. A l'espera que l'equilibri visual es manifesti o es vegi obligat a fer-ho, persegueix el procés de manera instintiva, tractant d'accedir a una forma de comunicació visual crua i prelingüística que pugui cartografiar el terreny salvatge del subconscient per fragments i permeti reconstruir la seva innegable influència en l'activitat de la consciència.

Aquestes incisions mentals són necessàriament profundes, però hi ha un element protector en l'enfocament de Hummel. En canalitzar una cerca de descobriment personal carregada de risc a través de la seva pràctica pictòrica, les revelacions s'abstreuen fins al punt que ella tot sol pot fer una lectura genuïna. L'espectre de la condició humana és present en els quadres, cadascun dels quals conté quelcom profundament propi de l'artista, conscientment lligat a l'abstracció formal. Es pot perdonar, esperar o fins i tot pretendre que una lectura purament visual passi per alt aquestes parts tan absolutament crítiques per a Hummel a nivell personal a causa de la seva intensa intimitat, i així i tot l'escrutini estètic continuarà revelant la fragilitat en les línies de les imperfeccions, i una vulnerabilitat que envolta les vores de les confiades formes i colors.

Els accidents i les cicatrius no s'oculten i, com ocorre amb qualsevol individu, aquesta imperfecció i honestedat admet la complexitat, acceptar les fallades humanes i revelar la profunditat del caràcter que només pot sorgir en rebutjar capes de perfecció i deixar al descobert la veritat, tant per a un mateix com per als altres.

Jo Hummel (Surrey, el Regne Unit, 1982) va obtenir un màster en el Royal College of Art (2006) i des de llavors ha exposat la seva obra extensament al Regne Unit, a Europa i també als Estats Units. Hummel viu i treballa a l'Illa de Wight. Les seves obres s'executen a partir d'una combinació de pintura acrílica i paper sobre xapa de fusta, en la qual empra variacions espontànies d'espai, color i forma.

Imatge: Jo Hummel. Protector, 2021

Exposició:

Automàtic
Jo Hummel
04.11.2021 - 11.12.2021

Victor Lope Arte Contemporaneo
Carrer Aribau 75
Barcelona, Catalunya


.

Entrades populars