La dissenyadora Teresa MO presenta una mostra de vestuari inspirat en Joan Brossa a Vic


La dissenyadora vigatana Teresa MO, autora dels vestits fets amb xocolata que es van poder veure a l’exitosa “Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata’’ (2017), és una enamorada de Brossa. Aquesta admiració, i la complicitat de la Fundació Joan Brossa, l’han portat a inspirar-se en l’obra del famós creador en el seu nou espectacle titulat “Desdoblament de la lletra A de Joan Brossa’’, una mostra de vestuari poètica i musical que es podrà veure aquest divendres a l’Escola d’Art de Vic (a les 21h). L’entrada és gratuïta.

A través del treball dels actors Martina Soler i Joan Petit, l’espectacle recrea “un somni d’amor partint de la lletra “A” de Brossa”. “És l’“A” d’amor que et fa lliure i et desprèn cap al somni on experimentes la plena llibertat”, diu MO. La dissenyadora s’ha inspirat en l’“A” de Brossa per crear el vestit que portarà Solé durant l’actuació, que personifica l’amor i que interactua amb la figura d’un mim interpretada per Petit. La mostra comptarà amb música de Gil Granero i amb una projecció d’imatges sobre el procés de creació del vestuari i relacionades amb Brossa fetes pels fotògrafs Sandra Ortiz i Josep Lluís González, “cadascun d’ells amb la seva pròpia i mirada”.

L’acte, que tindrà lloc al pati del claustre de l’Escola d’Art de Vic, clourà amb un vernissatge on els assistents podran menjar-se la lletra “A” elaborada en xocolata per un dels col·laboradors, El Xocolater de Taradell, i acompanyada d’un vi. També han col·laborat en la iniciativa Osona Cuina, El Gravat, l’Escola d’Art, TVBagué i Anton Granero, director d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies. MO espera poder repetir l’espectacle a la Fundació Joan Brossa de Barcelona l’any que ve. També al 2022, preveu poder presentar una nova mostra de vestuari amb el nom d’“Elles?” que versarà sobre les creadores Maria Mercè Marçal, Frida Kahlo i Artemisia Gentileschi.

Sobre Teresa MO

Teresa MO (nom artístic de Teresa Montells Oms) és dissenyadora, modista d'alta costura, sastre i estilista. Nascuda a Vic, on té el seu estudi taller, viu entre la capital d'Osona i Barcelona i es dedica al disseny i elaboració de vestuari artístic per a teatre, cine, dansa, etc, i a l'estilisme personalitzat. Ha realitzat muntatges per exposicions, recitals de poesia, passarel·les de moda, etc, i ha guanyat diversos premis de vestuari del món de les arts escèniques i de la cultura tradicional. Dins dels seus dissenys, hi trobem des de vestits de reis de l'orient, gegants i capgrossos fins a la roba de campions estatals de balls o bé la casulla i mitra del Bisbe de Vic. Ha creat vestuari artístic per a clients de països com Itàlia, França i Àustria. També ha fundat i dirigit el grup de teatre Els Carmelluts -ara Xalest Teatre-.

Entre els seus espectacles, destaca la “Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata’’ (2017), on va mostrar per primer cop a Catalunya i l’Estat un vestuari artístic i d’alta costura inspirat en l’obra d’artistes com Picasso i Brossa amb alguns dels vestits elaborats amb complements de xocolata. Aquest 2021 MO presenta la mostra de vestuari visual i sonora “Desdoblament de la lletra A de Joan Brossa’’ i l’any que ve té previst tirar endavant “Elles?’’, un espectacle per posar en valor el paper de la dona en l’art i la literatura.

Entrades populars