Mathieu Mercier explica l'obra 'Boîte-en-valise' de Duchamp | Fundació Tàpies | BCN | 28 oct.


Objecte
Xerrada a càrrec de Mathieu Mercier a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

En aquesta nova activitat del programa Studio inframince, Mathieu Mercier ofereix una xerrada al voltant de la Boîte-en-valise, una mena de catàleg portàtil en miniatura de l’obra de Duchamp. L’artista va realitzar una edició d’unes vint caixes entre el 1935 i el 1941 i, més endavant, entre el 1950 i 1960, en va fer una nova edició de sis sèries diferents. El 2015, Mathieu Mercier reedità una edició facsímil de la Boîte-en-valise amb la intenció de fer el "Museu dins d’una caixa" accessible a tothom. Aquest museu en miniatura conté vuitanta-una reproduccions, incloses algunes miniatures tridimensionals, de les creacions més conegudes de Duchamp com ara Fountain, Nu descendant un escalier i Le Grand Verre.

Mathieu Mercier (1970) viu i treballa entre París i València. La seva obra se situa dins del camp de l’arquitectura, el disseny i les arts visuals. En bona part del seu treball reflexiona sobre el lloc que ocupa l’objecte quotidià en l’àmbit de la indústria i també en el món de l’art.

Activitat en col·laboració amb l’Institut Francès de Barcelona en el marc de Studio inframince, programa d’activitats, comissariat per Erich Weiss, al voltant de l’exposició Saâdane Afif. Els arxius de la Font i més enllà.

28 d'octubre del 2021, a les 18.00h. 
Aforament limitat. Inscripció prèvia imprescindible: activitats@ftapies.com


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona, Catalunya


.

Entrades populars