Premis SWAB 2021 | Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona



SWAB AWARDS 2021
Descobreix els premis Swab 2021.

Swab Barcelona
Fira Internacional d'Art Contemporani.




Fundació Vila Casas

Fundació Vila Casas, institució fundada el 1986 per l'empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l'art contemporani català.

La Fundació esdevé, així, una plataforma des de la qual es promou la pràctica artística contemporània. En l'àmbit sociosanitari, la Fundació desenvolupa un treball de recerca que estableix un pont de diàleg entre els professionals de la sanitat, els mitjans de comunicació i la societat.

Guanyadora: Continent II de Mercedes Mangrané. Ana Mas Projects. Programa General.




MIA Art Collection - Millor artista dona

La mirada feminista d'Alejandra Castro Rioseco, filantropa i col·leccionista privada, l'ha motivat a crear una col·lecció única que expressa la visió de la dona artista, tenint en compte la discriminació i les desigualtats en matèria de drets de gènere a les que encara s'enfronten les dones. La col·lecció d'art del MIA està disponible i dóna suport a les exposicions centrades en les dones artistes i la seva participació en activitats que visualitzen el paper de la dona en les arts.

Guanyadora: Untitled de Kerstin Pfefferkorn. Bark Berlin Gallery. Programa Emerging.



DKV - Millor artista

Any rere any, DKV premia el/la millor artista espanyol/a representada per una galeria de Swab Barcelona, i adquireix una de les seves peces per a incloure-la en la col·lecció de DKV Seguros.

Jurat: Josep Santacreu, Alícia Ventura i Juan Bta. Peiró

Guanyador: Essència d'una forma de Vicent Machí. Vangar. Programa General.



Espronceda - Residència artística

Espronceda col·labora per tercera vegada amb Swab Barcelona oferint una residència artística a les seves instal·lacions barcelonines a un artista que exposi a la fira.

Jurat: Holger Sprengel, Savina Tarsitano, Henrik Sprengel, Maribel Navarro Corts, Joan Abello, Milode Prieto Desmond i Contemporary Art Magazine

Guanyadors: Charlotte Klobassa (Zeller van Almsick Gallery), Alexandra Barth (Photoport Gallery) & Santiago Parets (Moira Galeria).



MANGO - Millor artista emergent

Mango renova el seu compromís amb l'art contemporani un any més i premia el millor artista emergent de Swab Barcelona 2021, adquirint una obra que passarà a formar part de la seva col·lecció.

Jurat: Carla Serra, Director de Continguts de Mango i Conor Cronin, Creative Director de Mango

Guanyadora: Mediterranean waves VI de Carla Cascales. Senda Gallery. Programa General.



Stephan Stoyanov - Millor galeria emergent d'Europa de l'Est

La Galeria Stephan Stoyanov es dedica des dels seus inicis a l'ensenyament de l'art contemporani d'avantguarda d'artistes emergents i de mitja cursa. Les exposicions de la galeria no es limiten a un sol mitjà: amb dibuix, instal·lació, pintura, fotografia, escultura, vídeo i nous mitjans.

Guanyadora: Karpuchina Gallery, Europa de l'Est.



Col·lecció Diezy7 - Millor obra en paper

Creat el 2008, aquest premi consisteix en l'adquisició d'una obra per a formar part de la col·lecció Diezy7. Aquest premi està dirigit a artistes emergents amb obres d'art en paper o altres formes de dibuix.

Jurat: Joaquín Deu-Cascón

Guanyadors: Mèxic de Santiago Gasquet. PIEDRAS Galeria. Programa Emerging
Letraset composition # 16
 de Joan Pallé. ADN Galeria. Programa General.


.

Entrades populars