Segona edició de CREA, el punt de trobada del món cultural de l'Hospitalet | 26-29 oct.


Del 26 al 29 d’octubre del 2021 arriba una nova edició del CREA, el punt de trobada per a tots els que conviuen i treballen en el Districte Cultural, que organitza anualment l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

Per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, el CREA celebrarà una edició especial amb una programació digital enfocada a professionals, artistes, creatius, programadors, curadors i gestors del sector cultural i d’àmbits relacionats.

Enguany, més que mai, l’objectiu de la trobada és donar suport als professionals que habiten el Districte i, per aconseguir-ho, s’ha ideat una programació pensada per conèixer-nos i donar-nos a conèixer.

Durant quatre dies es podrà gaudir d’una taula rodona amb responsables de diferents festivals que se celebren a la ciutat, tractar la realitat d’aquests esdeveniments en època de pandèmia i de com esdevindrà el futur del sector. També es farà una sessió de networking personalitzada i, per primera vegada, es traslladarà el CREA a la televisió en un innovador programa especial que comptarà amb presentacions de nous projectes i actuacions musicals.


CREAtalk. Festivals: construint cultura metropolitana, el 26 d’octubre del 2021

El dimarts 26 d’octubre, a les 11 h, tindrà lloc la taula rodona conduïda pel periodista José María Carrasco, on es parlarà de com la situació sanitària ha afectat al desenvolupament dels festivals que tenen lloc a L’Hospitalet i de com seran en el futur.

Per a l’ocasió comptarem amb la presència d’alguns dels agents culturals responsables dels festivals més rellevants de la ciutat: Bipol·art, col·lectiu d’artistes i gestors independents que neix l’any 2005 a L’Hospitalet de Llobregat en el marc de la creació del festival d’arts de carrer Per Amor a L’Hart; David Lafuente, director del Let’s, festival organitzat per la sala Salamandra a diferents espais de L’Hospitalet. 

Després de 16 edicions és un dels festivals de referència a Catalunya que té l’objectiu d’apropar a L’Hospitalet les propostes musicals més interessants del moment; Marta Piñol, que es dedica al management d’artistes, a la producció i la distribució d’espectacles i propostes diverses amb el flamenco com a eix principal, és la directora del cicle L’Herència. Flamenco i patrimoni, dedicat al flamenco contemporani en espais patrimonials de L’Hospitalet; Vanessa Martín, directora del Festival Acròbates, un festival en forma de cicle de concerts i recitals, de música i poesia, que se celebra anualment a la ciutat de L’Hospitalet on cada dia hi participen diferents artistes (poetes, escriptors i músics), en cadascuna de les seves vessants artístiques; i Giada Calvano, especialista en gestió i sostenibilitat de festivals de música. Imparteix cursos universitaris sobre gestió de festivals i arts escèniques, sostenibilitat ambiental dels esdeveniments culturals, gestió de grans esdeveniments, indústries culturals i cooperació cultural internacional i finançaments europeus.

La trobada tindrà lloc a Planta Uno (Av. Fabregada 22) amb aforament presencial limitat (inscripcions a través del correu hola@crea-lh.cat), també es podrà seguir en directe i participar enviant preguntes als assistents des del canal oficial de YouTube CulturaLH https://www.youtube.com/user/CulturaLH.


CREAmatch, el dijous 28 d’octubre del 2021

Dijous, 28 d’octubre, a les 18 h, tindrà lloc CREAmatch, una sessió de networking en línia on diferents professionals, empreses, col·lectius i entitats podran connectar-se i dialogar per generar la cooperació entre els artistes i el territori. Una jornada oberta a tothom que hi vulgui participar que consistirà en tres reunions consecutives amb altres professionals del sector i d’àmbits relacionats, tant del Districte Cultural de L’Hospitalet com de la resta de l’àrea metropolitana.


CREAtv, retransmissió d’entrevistes a TV Hospitalet, el divendres 29 d’octubre del 2021

Com cada any, el CREA vol donar a conèixer els agents artístics i culturals que habiten el Districte Cultural. Enguany i per primera vegada presenta un innovador programa especial CREA 2021 amb entrevistes i actuacions musicals que s’emetrà el divendres 29 a les 20 h per Televisió de L’Hospitalet.

Les entrevistes a agents de la ciutat estaran conduïdes pel periodista de RNE José María Carrasco, qui visitarà els seus espais de treball per parlar del Districte Cultural i la vida creativa a la ciutat.

El dilluns 1 de novembre, els continguts estaran disponibles a la web del CREA https://crea-lh.cat/ i en el canal de youtube CulturaLH.

Els agents entrevistats són:

- Miquel Aparici

Va iniciar la seva trajectòria professional com a dissenyador gràfic, una labor que va compaginar amb la redacció de guions per a còmics i televisió. A finals dels 90 va emprendre la seva aventura artística utilitzant utensilis d’antics oficis artesans, així com motlles i objectes en desús de fusta i metall, mitjançant la tècnica de l’assemblatge. Des de llavors ha elaborat més de 350 peces.

A més d’exposar en diverses galeries de Barcelona l’obra de Miquel Aparici ha viatjat a ciutats de tot el món com Nova York, Miami, Copenhaguen, Amsterdam, Friburg, Madrid, Viena i Milà, entre altres.

- Does Works

Saúl Baeza és director creatiu de DOES, Fundador i Editor en cap de “VISIONS by”, director de continguts VIBE i comissari d’Understanding Design. És professor a la Universitat Elisava de Barcelona de Disseny i Enginyeria i investiga identitats funcionals i digitals amb el “Future Everyday Research Group” (TU Eindhoven Research) i “Futures Now” Research Group (Elisava Research). Ha estat professor visitant a universitats internacionals i institucions educatives com Central Saint Martins i London College of Communication (UAL), Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), Universitat RMIT de Melbourne o Universitat Pascual Bravo de Medellín (Colòmbia), entre d’altres.

- Mood Factory

Després de treballar en el departament de màrqueting i comunicació de diferents companyies discogràfiques del 1994 al 2002, Sergi Delgado comença a oferir els seus serveis de manera independent creant Presenta Produccions i portant a grups com Chambao i Muchachito Bombo Inferno.

L’1 de març de 2012, tretze dies abans del tancament per la pandèmia de la COVID-19, es fa càrrec de Mood Factory, un projecte pensat per cuidar dels músics professionals i amateurs amb un espai de 700 m2 de sales d’assaig insonoritzades.

- Isabel Servera

Artista visual mallorquina resident a Barcelona. El seu treball se centra en la pràctica pictòrica i en processos que impliquen repetició, acumulació i rutines portades a l’extrem. És llicenciada en Belles arts per la UB, on també ha cursat un màster de Produccions Artístiques i Recerca. Entre les seves exposicions destaquen: “Fer temps” individual en la Fundació Arranz-Bravo (L’Hospitalet, 2019), “Premi de Pintura Fundació Vila Casas” (Barcelona, 2019), “Premi de Pintura Guasch Coranty” en Centre d’Art Tecla Sala (2018 i 2015) i “Tabula Rasa o la (im)possibilitat de construir una generació” en el Museu Es Baluard (Mallorca, 2014).

El programa especial també comptarà amb tres actuacions musicals, el grup Habla de mí en presente, un conjunt musical festiu i poètic amb la technorumba com estil de vida. En el marc del CREA la boyband presentarà una cançó inèdita del seu primer àlbum d‘estudi; SIBIL.LA3, grup de hip hop de Barcelona format per Lia Kai, Marcelus i Kidd Pasto, que presentaran el seu últim tema “Rosas y pistolas”; i la Vidala, trobada performativa d’aquest moviment creatiu de l'escola de dansa Ca La Vidala, on ballen l’Iván Góngora, la Marina Miguel i la Laura Mestres.


El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic, per convertir L’Hospitalet en una ciutat capdavantera de l’àrea metropolitana. La creativitat, el talent i la innovació en són els protagonistes. Una aposta perquè els sectors culturals i creatius dinamitzin la ciutat i millorin la qualitat de vida de les persones.

És un espai obert a tothom, en constant transformació, on treballen i conviuen creadors, emprenedors, artistes i ciutadans, i amb gran potencialitat per la seva localització dins l’àrea metropolitana.

Al Districte Cultural hi ha estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, arquitectura i publicitat, tallers de disseny de moda i de joies, etc. La majoria estan instal·lats en espais industrials en desús i antics tallers dels barris i cobreixen diferents fases de la cadena de producció cultural: formació, creació, producció, difusió i distribució.

Actualment, compta amb més de 500 agents, que se sumen als més de 30 equipaments de la ciutat i als gairebé 60 festivals que se celebren (molts dels quals metropolitans), a banda dels llocs d’interès de la ciutat, els espais de restauració i cuina creativa, o les associacions culturals locals.

+ informació

.

Entrades populars