World Press Photo 21 | Fundació Chirivella Soriano | València | Fins 7 nov.


La Fundació Chirivella Soriano de València presenta l'exposició World Press Photo 21, que obre les seves portes el 16 d'octubre del 2021 i que es podrà visitar fins al 7 de novembre del 2021.

La presentació ha comptat amb la participació de Manuel Chirivella, president de la Fundació Chirivella Soriano; Martha Echevarria, de World Press Photo Foundation; Pau Bruc, director de WPP València; Emiliano García Domene, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València; Vicent Ibañez, de Barret Cooperativa, guanyadors de WPP 21 en narratives digitals.

L'exposició està organitzada per la Fundació Chirivella Soriano i Doctornopo amb el patrocini de la regidoria de Turisme de Ajuntament de València, Aegon Nederland, PwC, i la col·laboració de Generalitat Valenciana, EMT València i Blume Editorial.

Pau Bruc, director de WPP València, ha ressaltat la importància del certamen per reconèixer la tasca del col·lectiu de professionals gràfics, "un treball determinant per informar i traslladar a la ciutadania múltiples realitats sobre la epidèmia, una cosa que recull la present edició de l'exposició ", ha afirmat.

Així mateix, Bruc ha remarcat la "gran qualitat" del fotoperiodisme espanyol, que World Press Photo ha reconegut en aquesta ocasió amb cinc guardons, un d'ells per als valencians Claudia Reig i Barret Cooperativa pel seu documental interactiu 'Parir al segle XXI' .

Per la seva banda, Manuel Chirivella, president de la Fundació Chirivella Soriano, ha incidit en la vàlua del certamen per ser testimoni i memòria dels esdeveniments vitals de la societat contemporània, una societat que té la responsabilitat de mantenir valors fonamentals com la igualtat, la llibertat i el respecte, ha dutxo, alguna cosa en qüestió en determinats contextos, com recull la mostra.

Martha Echevarría, de World Press Photo Foundation, ha assenyalat la pandèmia com una qüestió transversal representada de manera directa o indirecta en tota l'exposició, així com altres obres que reflecteixen protestes socials i les conseqüències del canvi climàtic. "El jurat valora com s'expliquen les històries, aquest és el seu interès. Després de moltes fotos tràgiques sobre la pandèmia, la foto de l'any reflecteix esperança, empatia i humanitat ", ha apuntat Echevarría.

La fotografia guanyadora en la present edició de World Press Photo és "The First Embrace" (La primera abraçada), de el danès Mads Nissen, que mostra a una dona gran abraçada a una infermera en una residència de gent gran a São Paulo, Brasil.

Com a representant de Barret Cooperativa, guanyadora WPP 21 en narratives digitals per el documental 'Parir al segle XXI', Vicent Ibáñez, ha afirmat que el premi era "una oportunitat de visibilitzar a nivell mundial el treball del professional sanitari de l'hospital públic de Vila-real" -el documental segueix el procés d'embaràs i part de cinc dones en aquest centre-. El component interactiu de l'obra explica de manera didàctica com es treballa a l'hospital i el tracte humanitzat que reben les pacients. "El jurat va valorar especialment el seu caràcter divulgatiu", ha afegit Ibañez.

Finalment, Emiliano García Domene, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València, ha remarcat la qualitat de l'exposició en l'oferta cultural i turística de la ciutat, recordant que València és en la primera ciutat del món que verifica i certifica la petjada de carboni de la seva activitat turística.

World Press Photo 21 València

La mostra recull les fotografies premiades en el certamen que retraten alguns dels fets més significatius del 2020 a tot el món, marcats per la pandèmia de Covid-19, i ofereixen mirades a múltiples realitats de la planeta.

La situació sanitària mundial ha determinat el treball dels professionals gràfics. Així mateix, les conseqüències de l'emergència climàtica, les protestes socials, els desastres naturals i els conflictes armats són altres dels protagonistes que aquest any també recull la mostra.

El certamen ha guardonat a la valenciana Claudia Reig Valera i la productora local Barret Cooperativa pel seu documental 'Parir al segle XXI' com un dels millors projectes interactius didàctics de Narrativa Digital.

També aquest any, quatre fotògrafs espanyols figuren entre els guardonats: el barceloní Luis Tato, el basc Aitor Garmendia, l'extremeny Jaume Culebras i l'argentí resident a Barcelona Pablo Tosco.

Les obres estan organitzades en diferents categories que abasten totes les realitats vitals i els fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals. L'exposició presenta imatges individuals i sèries sobre temes contemporanis, medi ambient, notícies generals, projectes a llarg termini, natura, retrats, esports i notícies d'actualitat.

4.315 fotògrafs provinents de 130 països han participat amb 74.470 fotos a World Press Photo 21. Les històries visuals són avaluades en termes de la seva veracitat, imparcialitat i atractiu per un jurat professional independent.

Fundació Chirivella Soriano
Carrer Valeriola, 13
Valencia, País Valencià


.

Entrades populars