El sentit de l’escultura | Fundació Joan Miró | Fins el 6 de març del 2022


El sentit de l’escultura
15 d’octubre de 2021 - 6 de març de 2022
Fundació Joan Miró

Un projecte comissariat per David Bestué, amb la col·laboració de Martina Millà.

La Fundació Joan Miró i la Fundación BBVA presenten El sentit de l’escultura, una anàlisi de l’eclosió i l’evolució de l’escultura moderna i contemporània

De la mà del comissari i escultor David Bestué, l’exposició incideix en la gran transformació que ha experimentat la pràctica escultòrica el segle xxi, al mateix temps que deixa constància de l’impacte que els orígens de la disciplina continuen exercint en els artistes actuals. Amb el patrocini exclusiu de la Fundació BBVA, El sentit de l’escultura traça una genealogia particular entre aquests dos moments a través de set àmbits que consitueixen una exploració dels límits de la representació i una recerca del grau zero de l’escultura.

L’exposició aplega més d’un centenar d’obres que aprofundeixen, entre altres aspectes, en el concepte de còpia, la materialitat, l’espai entre subjecte i objecte o la representació del cos humà com a repte central de la disciplina. La selecció abraça un ampli arc temporal que arrenca en època premoderna i aborda principalment el període entre començaments del segle xx i l’actualitat, amb obres de seixanta-cinc artistes d’arreu del món com ara Antoni Gaudí, Julio González, Alexander Calder, Joan Miró, Lygia Clark, On Kawara, Bruce Nauman, David Medalla, Eva Lootz, Susana Solano, Pipilotti Rist, Marisa Merz i Sarah Lucas.

El sentit de l’escultura s’acompanya d’un catàleg que recull el text comissarial de David Bestué, assajos de rellevància sobre la matèria signats per Mario Carpo, Jane Bennett, Ester Pino, Julia Spínola, Aimar Arriola i Maite Garbayo, una entrevista a l’escultora Susana Solano a cura del comissari, així com un epíleg de Martina Millà. L’exposició disposa d’una programació pública que inclou, entre altres propostes, una mostra de petit format sobre la tècnica escultòrica de la fosa del bronze, una de les més utilitzades per Miró.

Imatge: Lygia Clark. Estructura amb capses de llumins, 1964

Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
Barcelona, Catalunya

Entrades populars