Bunker, espectacle de dansa contemporània | Fundació Antoni Tàpies | 20 nov. i 21 nov.


Bunker és una proposta artística del ballarí i coreògraf català Aleix Martínez juntament amb la companyia alemanya ManNera Dansa (Hamburg). 

Aquest espectacle parteix del qüestionament sobre l’existència i el lloc que ocupa l’ésser humà en l’univers. Allunyat de les arrels, protegit dins d’un món artificial, l’ésser humà busca la seguretat i un sentit a la vida, i es posiciona, en un deliri col·lectiu, a un nivell superior de tot el que l’envolta. Tanmateix, no deixa de ser esclau de la ment, que distorsiona la visió i la perspectiva del món i que alimenta expectatives i inseguretats. Oblida que la supervivència depèn en gran manera de les accions més enllà de la mateixa existència. L’ésser humà no és ni el principi ni el final, només és una petita part d’un ball còsmic.

L’obra i el pensament d’Antoni Tàpies adrecen sovint qüestions filosòfiques relatives a l’existència. Tàpies entenia la realitat com un tot en què el jo no està separat de l’Univers, ni el cos separat de l’espai. Tàpies combatia el sentiment d’antagonisme, d’hostilitat i de conquesta de la naturalesa i hi contraposava una actitud d’identitat i de col·laboració. Influït pel pensament budista, advocava per una comprensió unitària de l’Univers i dels éssers que el componen.

Data: Dissabte 20 de novembre del 2021, a les 19.30 h, i diumenge 21 de novembre del 2021, a les 12.00 h.

Lloc: Fundació Antoni Tàpies (Carrer Aragó, 255, Barcelona)

Preu: 15 €. | Menors d’edat fins als 16 anys: 7 €. | Gratuït per als Amics de la Fundació Antoni Tàpies.

Aforament limitat. Inscripció prèvia imprescindible: activitats@ftapies.com


.

Entrades populars