Liqüefacció | Jordi Sàbat | Galeria d'Art Anquins | Reus | 5 nov. - 11 des.


Jordi Sàbat (Palafrugell, 1960) presenta a la galeria Anquins les seves obres més recents, sota el títol de Liqüefacció.

En el text del catàleg, l’escriptor Gerard Prohias ens desvela el sentit del títol i la evolució de la seva obra sempre poètica, però potser més estètica i menys irònica que en l’exposició que va realitzar a la galeria l’any 2019.

...”Els quadres que ara en Sàbat ens presenta són producte d’una exactíssima i sensible, sàvia liqüefacció. Sembla com si prèviament concebi cadascuna de les peces en dues parts ben diferenciades que, juntament amb el títol (el qual certament transforma, confirma o matisa el que veiem), conformaran una unicitat indestriable: individualitza el color pla, d’incomptables imprimacions, de les figuracions formalment perfectes, realistes, alhora quotidianes i 
intrèpides, a les quals dona una vida nova i estranya. La vida sempre ens és estranya. Les coses, inanimades o no, també. En escriure, buidem les paraules de la seva naturalitat i esdevenen formalisme, així mateix passa amb les imatges més domèstiques (o no) quan les pintem damunt una tela. Estranyes per a nosaltres i estranyades elles.

És clar que la seva obra té sempre aquell punt inequívoc de l’estricta poesia visual d’avui, però hi han desaparegut els tramats envellits a propòsit i les figures són ara d’un lleugeríssim, inapreciable baix relleu que dona el contingut definitiu a cadascuna de les obres, sovint excèntriques, evitant la centralitat i d’altres vegades omplint-la. Sembla com si els dibuixos emergissin entremig dels colors plans, com si s’obrís una finestreta i s’esdevingués allò que sempre sol succeir en les obres d’en Sàbat: el miracle del poema en qualsevol de les imatges que tria, ja sigui un porc estampat de filigranes amb pomes; un tetera ornamentada amb motius anglesos damunt un fons negre; la muntanya que mirem de lluny i és blanca, pura com la primera neu. Una estètica bella, impecable, estranyada, estranya i única. Sí, única i 
estranyada, estranya, Sàbat”

El catàleg de l’exposició es pot descarregar en la web de la galeria: www.anquins.com, on també podreu visualitzar les obres que formen part de l’exposició. Tot i així, no ens cansarem de repetir la importància de contemplar l’obra en directe per copsar la dimensió física i emocional de l’obra d’art. Si a més a més es dóna la circumstància que a la galeria podreu conèixer i conversar amb l’artista, cal que us apunteu les següents dates per tal de no perdre aquesta ocasió: el divendres, 5 de novembre a les 19,30h tindrà lloc la inauguració de l’exposició i el dissabte 27 de novembre, oferirem un vermut amb l’artista a les 12 del matí, en el marc de la Setmana de l’Art a Catalunya que organitza les GAC (Galeries d’art de Catalunya).


EXPOSICIÓ: JORDI SÀBAT. LIQÜEFACCIÓ

Dates: Del 5 de novembre a l’11 de desembre de 2021
Inauguració: divendres, 5 de novembre a les 19.30h.
Lloc: GALERIA D’ART ANQUINS (Campoamor, 2 – Reus, Catalunya)


.

Entrades populars