Exposició: Òxid | Eduardo Marco | Galeria Zielinsky | Barcelona | 10 nov. - 18 des.


Exposició:

Óxido (Òxid)
Eduardo Marco

Galeria Zielinsky, Barcelona
10 de novembre - 18 de desembre del 2021

Óxido és la tercera exposició individual d’Eduardo Marco per a la Galeria Zielinsky, en què l’artista presenta una sèrie de fotografies capturades a diferents països i contextos. La mostra s’acompanya del llançament del llibre que porta el mateix títol de l’exposició –amb pròleg de Ray Loriga i editat per Turner– i que ha estat reconegut el 2020 amb el Premi al Llibre Millor Editat en la modalitat de Llibres d’Art, premi que concedeix anualment el Ministeri de Cultura i Esports d’Espanya.

Eduardo Marco desenvolupa els seus projectes sota temes que generen una extensa i potent investigació visual. Des de la seva mirada ha fotografiat diferents escenes i paisatges de països asiàtics, europeus i llatinoamericans, encara que a l’exposició l’artista se centra en imatges produïdes entre el 2012 i el 2017 als carrers de ciutats i regions com Istanbul, El Caire, Delhi, Nordeste Brasiler, Tòquio i Jaipur. 

Marco fa servir la fotografia per registrar les emocions implícites a la vida i a la mort, i sosté que l’art és inseparable del flux de la vida. Com observa Ray Loriga, al llibre Óxido: «Potser el talent més esmolat d’Eduardo Marco és trobar el rastre del temps en les seves fotografies. 

Un temps que ens precedeix i ens espera i continua a desgrat nostre. No és el que veiem l’instant efímer revelat sinó una cadència persistent, una cadena que s’arrossega i ens arrossega de baula a baula, pas rere pas, des dels carrers perfilats per múltiples destruccions a la presència severa de la mort, de la vida acorralada . L’obcecada permanència d’allò que va ser i continua sent, com la rancúnia de la memòria».

Eduardo Marco neix el 1970 a Santa Vitória do Palmar (Brasil) i des del 2007 viu a Madrid. Les seves obres s’han exposat tant a nivell nacional com internacional, ja sigui en exposicions individuals com col·lectives, entre les quals es destaquen: Oficina de les Nacions Unides a Ginebra (UNOG); Foundation Watu Acció Indígena; Nau Gaudí de Mataró; Centre Cultural de Jesús d’Eivissa, Fundació Comillas de Cantábria i Museu Nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid com a part del projecte de subhasta de la Fundació Balia. Ha publicat el seu primer llibre el 2006, A Maior Praia do Mundo, una investigació de quatre mesos sobre els 200 quilòmetres d’extensió de la platja de Cassino (Brasil).

Galeria Zielinsky
Passatge de Mercader, 10
Barcelona, Catalunya

Horaris d’obertura al públic:
De dimarts a divendres de 11h

Entrades populars