Presentació del llibre: “Una nova cultura per al poble" | Fundació Tàpies | 10 nov.Presentació del llibre Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat (1975-1977), a càrrec dels autors, Mariona Lladonosa i Manuel Lladonosa. L'acte tindrà lloc a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

El Congrés de Cultura Catalana, impulsat entre el 1975 i el 1977, va ser una de les experiències de mobilització social i cultural més importants del catalanisme contemporani sorgit de la iniciativa de nombroses entitats, grups i persones vinculades a les formes de renovació cultural de la dècada de 1970. Aquest llibre fa un recorregut a fons per la seva gestació, trajectòria i influència en el conjunt dels Països Catalans, i planteja, a través d’un estudi històric i sociològic minuciós, la relació entre catalanisme, transició i identitat nacional; una aproximació que ens permet copsar-ne la importància i entendre com es va promoure i com va evolucionar.

Els autors estaran acompanyats del president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Agustí Alcoberro, i del director general del Grup Enciclopèdia, Joan Abellà.

10.11.2021, a les 19.00 h.

Fundació Antoni Tàpies (Carrer Aragó, 255 - Barcelona).

Activitat gratuïta.

Amb la col·laboració de Grup Enciclopèdia i Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Aforament limitat. Inscripció prèvia imprescindible mitjançant el següent formulari.


.

Comentaris

Entrades populars