Voteu al Premi Jove de Còmic Sant Martí 2021 | Fins el 21 de nov.


Premi Jove de Còmic Sant Martí: vota les obres que més t’agradin!

12/11/2021 - 10:42 h


A partir del 15 i fins al 21 de novembre, pots donar el teu suport als teus còmics favorits a través del compte d’Instagram del Punt InfoJOVE de Sant Martí.

En l’edició d’enguany, s’han presentat 9 obres, 5 en la categoria A (fetes per joves de 16 a 25 anys) i 4 en la categoria B (realitzades per menors de 16 anys). Els còmics a concurs es poden consultar en el web del districte:

Cada persona pot donar el seu suport a diverses obres de totes dues categories, sense límit de nombre. Només cal tenir un compte d’Instagram i votar els còmics a: @pijsantmarti

El resultat de la votació popular es donarà a conèixer en l’acte de lliurament del VI Premi Jove de Còmic Sant Martí, que se celebrarà dilluns 29 de novembre a les 18 h a la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert. La data coincideix amb el 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Durant l’acte, també s’atorgaran els guardons del jurat professional.

Els premis del jurat consisteixen en còmics i novel·les gràfiques. A més, la persona guanyadora en la categoria A rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 €; i la guanyadora en la categoria B, una tauleta gràfica. Els i les joves autores dels còmics premiats pel públic seran obsequiats amb un curs intensiu de còmic, a més d’un lot de còmics i novel·les gràfiques.

Per què aquest premi?

Aquest certamen, organitzat pel Districte de Sant Martí i la Regidoria de Feminismes, té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El Concurs compta amb la col·laboració de l’Escola Joso – Centre de Còmic i arts visuals-, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.


.

Entrades populars