Més de 700 fotografies històriques de Manlleu a l’abast de tothom | Arxiu Trencadís


La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, gràcies al dipòsit digital “Trencadís” de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, segueix ampliant els seus continguts de la col·lecció local accessibles per Internet. Es tracta d’una part del fons de fotografies històriques de la Biblioteca Municipal que ara són consultables des de casa.

Fa pocs dies que ja són consultables les 743 fotografies de mides diverses que formen part del fons fotogràfic històric sobre Manlleu. Són fotografies originals procedents de diversos donatius de particulars i captacions populars que s'havien fet des de l'antiga Biblioteca Bisbe Morgades de Manlleu. Hi ha imatges des de 1880 fins a 1983 i cadascuna va acompanyada d’una descripció general. La diversitat de temàtiques és un dels seus atractius: retrats individuals i de grup, festes locals i de l'àmbit familiar, edificis, paisatges urbans, associacions i entitats, etc. El repositori on es troben ara, a més, té un cercador intern que permet fer cerques per paraules a tots els documents que té digitalitzats.

Aquestes fotografies ja s'havien difós a través de la pàgina web antiga de la Biblioteca, però no tenien prou qualitat digital. A més, amb els diversos canvis de servidor del web no es va poder actualitzar el programari que les feia accessibles..

Es preveu que, en un futur proper, es pugui afegir la resta del fons fotogràfic que, aproximadament, doblaria la xifra actual. Imatge adjunta: Retrat d'Anna Senyé Ramisa, any 1918

Podeu accedir a la col·lecció de fotografies manlleuenques del “Trencadís” mitjançant el següent enllaç a Trencadís.

+ informació

.




Entrades populars