El Gran Mestre Miguel Illescas ens explica la relació de Marcel Duchamp amb els escacs | 13 gen.


Va arribar l'artista Marcel Duchamp a penetrar els secrets dels escacs? Va ser realment un bon jugador? 

L’anàlisi del Gran Mestre Miguel Illescas ens donarà pistes sobre l’autèntica relació de l’artista francès amb els escacs, explicant la seva obsessió per aquest joc. una cosa Podem avançar una cosa: la deessa de els escacs, Caissa, gelosa i exigent, segur que es va sentir satisfeta per la devoció de Duchamp, un dels seus seguidors més fidels.

Marcel Duchamp va sentenciar: “Mentre que no tots els artistes són escaquistes, tots els jugadors d’escacs són artistes”. Tal va ser la passió i el respecte que Duchamp va demostrar cap als escacs, durant tota la vida. Va haver-hi llargs períodes en què el fet d’anar i venir de les peces sobre el tauler es va convertir en la seva prioritat número u, influint decisivament en la seva obra, per bé o per mal. Podria semblar que el pensament analític propi de els escacs s’allunya del tipus d’art que produí Duchamp, però l’escriptor i escaquista Jorge Aguadero ens mostrarà els nombrosos punts de contacte entre els escacs i l’obra de Duchamp, més enllà del tòpic.

Activitat en col·laboració amb la revista Peón de Rey en el marc del programa d’activitats Studio inframince, comissariat per Erich Weiss.

Aforament limitat. Inscripció prèvia imprescindible al correu: activitats@ftapies.com

Conferència a l'Auditori de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona (Carrer Aragó, 255)
Data: 13.01.2022, a les 18.00 h.
Preu: 4 euros


.

Entrades populars