DINS PER DALT. Una actuació sonora en paral·lel a la intervenció DINS PER DINS | MNAC | 23 feb.


DINS PER DALT. Una actuació sonora en paral·lel a la intervenció DINS PER DINS

Dimecres 23 de febrer de 2022, a les 18.30 h
Lloc: Sala de la Cúpula
Preus: Activitat gratuïta amb inscripció obligatòria
Descripció: Conferència/Performance

A l’obra de vídeo i fotografia DINS PER DINS, de Francesca Llopis amb so de Barbara Held, apareixen unes ombres, un conjunt ambigu i il·limitat de figures entre taques i presències, que acaronen amb el moviment i el cos, l’arquitectura de la casa, a voltes misteriós, a voltes humorístic, i sempre poètic.

Descobrim també l’arquitectura sonora de la casa Gomis a la Ricarda del Prat de Llobregat, com a espai d’escolta. Els creadors de la casa utilitzaven l’última tecnologia del moment per a una escolta crítica i científica de la música experimental del seu temps i dels sons de l’entorn de la reserva natural que envolta la casa –actualment amenaçada per l’aeroport de Barcelona-.

En relació amb DINS PER DINS, convidem a la biòloga Eloïsa Matheu a parlar de la seva pràctica com a audio-naturalista. Científics i artistes sonors coincidim en processos d’escolta profunda per a penetrar el so del món, i contribuir a una nova ètica d’interconnexió de tot el planeta.

A l’actuació sonora DINS PER DALT, la Ricarda i el seu entorn natural al delta de Llobregat són el punt central d’un relat sonor sobre la migració dels ocells, un viatge extraordinari entre terres del nord d’Europa i el nord d’Àfrica, articulat amb gravacions de camp d’Eloïsa Matheu. Els sons de la natura descriuen i reflecteixen tant els ecosistemes com els problemàtiques amb què s’enfronten els ocells durant el llarg i perillós viatge. Seguidament, Barbara Held farà una performance de l’obra per a flauta “Pausa: Nit”, composada amb la col·laboració d’Eloïsa Matheu per a un concert a l’aire lliure a finals d’estiu de 2021 al Museu Vostell, Malpartida de Cáceres.

Hi intervenen:

Eloisa Matheu, biòloga
Barbara Held, flauta
Francesca Llopis, artista visual
Josep Aymi, audio software
Ferran Conangla, so

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Palau Nacional, Parc de Montjuïc
Barcelona, Catalunya


.

Entrades populars