Exposició: Mestres d'aixa de butxaca | Museu del Joguet de Catalunya | Figueres


Exposició
Mestres d'aixa de butxaca

Del 03/02/2022 al 26/03/2022
Museu del Joguet de Catalunya
Figueres, Catalunya

Entrada gratuïta

Aquesta exposició és un projecte del Museu Marítim de Barcelona i del Museu Marítim de Mallorca que vol recollir els coneixements populars a l’entorn de la construcció tradicional de vaixells de joguina, que durant segles s’ha transmès d’una generació a l’altra i que testimonien una manera de viure, de relacionar-se amb la natura, d’entendre el joc i la joguina, i d’apropar-se als principis de les embarcacions i de la navegació des de la mirada de la infantesa. Un patrimoni etnològic que va desapareixent de la memòria col·lectiva davant la poca atenció que fins ara ha tingut per part d’historiadors i etnògrafs i que des del Museu Marítim de Barcelona i el Museu Marítim de Mallorca volem reivindicar.

És també una proposta que aprofundeix sobre com, en poc més de mig segle, han canviat tant la manera de jugar com les joguines. Si des de l’antiguitat nens i nenes han jugat al carrer, en colla i han creat tant els seus jocs com les seves joguines, a partir dels anys cinquanta del segle passat les criatures es varen anar recloent a l’interior de les cases, per protegir-les del tràfic i d’una sensació creixen de perill.

L’exposició vol reivindicar el carrer com a espai de lleure i de relació social i la creativitat com a eina per al joc i el desenvolupament personal.

Museu del Joguet de Catalunya
c/ Sant Pere, 1
Figueres, Catalunya


.

Entrades populars