Inauguració d' "Insectòdrom" | Los Sara Fontán i Agostina Laurenzano | Bòlit St Nicolau, Girona | 25 març



Inauguració d' "Insectòdrom"
Los Sara Fontán i Agostina Laurenzano

Comissariat: Ingrid Guardiola
Del 25 de març al 7 d’agost del 2022

Inauguració, divendres 25 de març, 19h

Bòlit_StNicolau
Inscripció gratuïta prèvia aquí

Els insectes ens sedueixen i atemoreixen a parts iguals. Van ser els primers organismes multicel·lulars i molts d’ells formen part de superorganismes. Les seves formes basades en la manca d’òrgans fonadors, les múltiples potes, els exoesquelets o la capacitat de liquar-se estan tan allunyats del nostre món, que hem creat envers ells una aversió irracional.

Aquestes criatures menudes han estat protagonistes de pel·lícules, de faules i contes, objecte de temors infantils i plagues bíbliques; en temps antics també eren deïtats mitològiques. Amb l’entrada al segle XXI, però, també són vistos com a remeis contra la crisi climàtica, la crisi alimentària o captivadors models d'organització social.

Insectòdrom és una instal·lació sonora i visual, a càrrec dels músics Los Sara Fontán i de l’artista Agostina Laurenzano que fa visible tot el que hi ha en joc en la fricció entre allò humà i allò no humà.

El punt de partida són els insectes, però no vistos des de l’entomologia, sinó des de la interpretació creativa en una recreació sensorial d'allò que ens provoquen als humans: fàstic, por, incomprensió, curiositat o fascinació.

Gràcies al caràcter interactiu de la peça musical, el vostre moviment farà desaparèixer el paisatge sonor d’aquest micro-món i haureu d’escollir entre el vostre punt de vista o el de l’animal.

Bòlit_StNicolau
Dades de contacte:
Plaça de Santa Llúcia, 1
Girona, Catalunya

Entrades populars