Visita a les sales d’art i guerra civil del MNAC: el Pavelló de la República | 11 maig


Amb motiu de l’exposició Goshka Macuga. En moviment de la Fundació Antoni Tàpies, que incorpora un apèndix dedicat a la rèplica del Pavelló de la República construït a Barcelona en ocasió dels Jocs Olímpics del 1992, el museu ha organitzat una visita a les noves sales al voltant de l’art i guerra civil del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

El museu ha ampliat el nombre de sales de la col·lecció permanent d’art modern dedicades a l’art produït durant el període de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). Concretament, dedica un àmbit al Pavelló de la República Espanyola a l’Exposició Internacional de París de 1937, on s’exposa un nombre rellevant d’obres que s’hi van exhibir i una projecció de fotografies de l’edifici dissenyat per Josep Lluís Sert i Luis Lacasa. La visita anirà a càrrec d’Eduard Vallès, conservador del museu i comissari de l’exposició.

La visita complementa les activitats al voltant de l’obra The Nature of the Beast, 2010, de Goshka Macuga, com ara la xerrada sobre la reconstrucció del Pavelló a càrrec de l’arquitecta María José Ballester i la visita a la rèplica del Pavelló al barri d’Horta.

Activitat gratuïta en el marc del cicle Revisions de la Fundació Antoni Tàpies. Amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

11.05.2022 a les 18.30 h | Gratis | Informació i reserves: inscripcions@ftapies.com

.

Entrades populars