Trobada internacional 'Art del Caminar i Geografies Relacionals' | Vic, Olot i Girona | 5 - 9 jul.


ACVIC col·labora amb les trobades internacionals 'Art del Caminar i Geografies Relacionals' que tindran lloc del 5 al 9 de juliol a Vic, Olot i Girona i que organitza el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea. Articulades des de la mirada de la creació artística (els artistes en són els protagonistes), les trobades reuneixen de manera molt transversal antropòlogues, historiadores, urbanistes, arquitectes, sociòlegs professionals de la salut i politòlegs, interessats per l’acte de caminar com a punt de partida de l’apropiació no agressiva del paisatge, el coneixement territorial, la creació de comunitats, la relació entre ment i cos, l’espiritualitat, la creativitat, la participació en procesos ciutadans i l’articulació entre ecologia, sentit del lloc i relacions humanes.

(Imatge superior: (c) Centre de Creació Contemporània Nau Côclea)

Les trobades tenen una vessant teòrica i científica expressada en forma de conferències ponències i comunicacions (matins), però també una vessant creativa en forma de tallers, performances i caminades creatives per les tres ciutats (principalment tardes). Entre les conferenciants més importants que participaran hi ha la de la geògrafa Helena Lorenzetto de la Fondazione Bennetton, Karen O Rourke, antropòloga que va escriure sobre mapping corporal i caminar, el fotògraf i paisatgista Rafael Lopez Monné, o Anna Luyten, especialista en escriptura dramàtica, llenguatge i corporalitat. Per les tardes diversos tallers, caminades i presentacions d’artistes, algunes molt corporals (Simone Etter, Jezz Hastings, Sian Tailder), d’altres amb l’ajut d’una app per al telèfon (com les del Ralph Hoyte per al Parc de la Devesa o Gemma Hanson a Vic).

Hi haurà també tres activitats nocturnes, una a cada ciutat, obertes a tota la ciutadania. Algunes són experiències molt profundes que uneixen creativitat, sensacions i comunitat, com Argamasa a Girona de Jordi Mas Balado, Atraverso la Notte a Olot del col·lectiu italià Marsala, o el Perímetre de Vic a càrrec del col·lectiu Deriva Mussol.

S’hi han inscrit quasi 100 persones de tot el món (Europa, i també diversos països asiàtics, americans i africans), que aquests dies compartiran les seves experiències i les seves reflexions en un entorn que s’ha volgut relativament nòmada, ja que no és usual celebrar congressos itinerants.

Encara és possible inscriure’s com a participant durant els cinc dies de les trobades (40€, donen dret a totes les activitats amb alguna excepció) o fins i tot per a un sol dia (12€). Tota la informació es pot trobar a la web https://www.artdelcaminar.org.

A nivell organitzatiu les trobades representen un pas més en una xarxa europea que en aquest moments s’està construint , en la qual hi participen la Universitat de Macedonia del Nord (Grècia), la Universitat del Minho (Portugal), la Kask school d’Art (Bèlgica) la plataforma digital walk·listen·create (Regne Unit, Brasil i Bèlgica) i la Nau Côclea (Catalunya). Ens hem reunit perquè tots compartim activitats en sintonia amb l’Art del Caminar i amb una mirada transversal. També hi ha contribuït la cooperació de les universitats de Girona i Vic i de l’Observatori del Paisatge, tant a nivell científic com de suport.

En col·laboració amb: Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona, Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, Observatori del Paisatge de Catalunya, Institut de Cultura d’Olot, Fundació Hospital d’Olot Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Deriva Mussol, Festival Sismògraf. Casino de Vic, ACVIC Centre for Contemporary Arts, walk·listen·create & Made of Walking (Bèlgica) Interartive.org.


.

Entrades populars