Històries de talla i enganxa. Taller de collage | 6 jul.



En aquest taller de la Fundació Antoni Tàpies explorarem les possibilitats creatives i educatives que ens ofereix el collage a l’hora de crear noves narratives. Partirem d’una metodologia emprada per l’artista Goshka Macuga en les seves obres, per a qui la història no és un fet constant sinó que està en continua revisió i moviment.

Treballarem a partir d’imatges procedents d’arxius històrics i d’altres fonts. Farem ús de les diferents tècniques que ens ofereix el collage per a modificar el punt de vista dels fets històrics i d’obrir-los així a nous significats. A partir d’exercicis intuïtius, d’atzar o de restriccions, farem servir el collage com una metodologia especulativa i pràctica que ens permetrà fer una lliure associació d’imatges i de referències del passat, les quals aconseguiran desvetllar la història com a quelcom flexible i viu.

Activitat en el marc del cicle Revisions.

Teresa Rubio és mediadora cultural, educadora d’art i artista especialitzada en collage. Va estudiar Història de l’art a la Universitat de Salamanca i Siena. Va obtenir el DEA (diploma d’estudis avançats) a la Universitat de Barcelona i és Màster de Critica d’art i Comunicació a la Universitat de Girona. Ha codirigit el servei educatiu del Centre d’art Tecla Sala de l’Hospitalet del 2008 al 2020. Actualment és responsable del projecte educatiu i de mediació del Centre d’art La Capella de Barcelona i col·labora amb Apropa Cultura per millorar l’experiència i l’accessibilitat als museus.

Especialitzada en l’educació a museus, treballa amb el potencial imaginatiu, poètic i crític dels processos artístics per generar espais de trobada i connexió entre l’art i la vida. Aplica metodologies artístiques a situacions d’aprenentatge on es fomenta l’experimentació i el treball amb el cos i els sentits. Li interessa el treball amb la diversitat i els afectes, i la pràctica del collage com a llenguatge i metàfora total.

DATES: 06.07.2022
HORARI: 16.00 h
DURADA: 3 h
PREU: 10 €

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA
Activitat dirigida a mestres, educadors i a totes les persones interessades en l’art i l’educació.

Aforament limitat.
Inscripció: activitats@ftapies.com

Entrades populars