Taller tèxtil: Dibuix a puntades. Cosir fent evidents repunts i afegits | 17 setembreTaller textil a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona (carrer Aragó, 255) en el marc dels cicle La secció en risc. A càrrec de Marga Ximénez.

Cada taller està concebut per elaborar, juntament amb els participants, objectes que es podrien vincular a cadascuna de les parts que van conformar la secció d’arts populars del Pavelló: ceràmica, cistelleria i una mostra de treballs tèxtils. En aquest tercer i últim taller, Ximénez farà un recorregut històric per l’art del tapís fins a l’actualitat, i ens explicarà el seu recorregut de transformació d’aquest ofici en un vehicle d’expressió artística. A més, amb l’agulla de cosir com a eina principal, els participants dibuixaran fragments de l’arquitectura interior de la Fundació Antoni Tàpies.

Marga Ximénez (Barcelona, 1950) és artista visual i viu i treballa a Barcelona, des d’on du a terme projectes d’instal·lació escultòrica amb components tèxtils. El seu treball traspassa les fronteres del tapís incorporant les especulacions plàstiques de la resta de les arts, sovint transformant objectes extrets del seu context més íntim i immediat. A partir de la dècada de 1990, el seu discurs gira al voltant de l’anàlisi dels conflictes socials, el paper de la dona en contextos de violència i els rols de gènere; en aquest sentit, és propera al pensament sobre la subjectivitat femenina segons l’entén Luce Irigaray. 

La secció en risc és el projecte d’investigació que Lola Lasurt (Barcelona, 1983) desenvolupa a partir de l’obra The Nature of the Beast (La naturalesa de la bèstia) de Goshka Macuga (Varsòvia, 1967). La recerca de Lasurt se centra en la secció d’arts populars i artesania del Pavelló Espanyol de l’Exposició Universal de París de l’any 1937, mentre que alhora convida diferents artesanes i artistes locals a impartir una sèrie de tallers a la Fundació Antoni Tàpies.

Dates: 17.09.2022 a les 10.00 h
Durada: 3 h 30 min.
Preu: 10 €. | Estudiants: 5 €
Lloc: Fundació Antoni Tàpies (Carrer Aragó, 255, Barcelona)

Taller obert qualsevol persona interessada en tècniques tèxtils.
Aforament limitat.
Inscripció prèvia obligatòria: activitats@ftapies.com

Activitat en el marc del cicle Revisions de l’exposició Goshka Macuga. En moviment.

+ informació

.

Comentaris

Entrades populars