Concert: asLan ensembLe | Fundació Antoni Tàpies | 8 oct.


El saxòfon ocupa un lloc entre els instruments consagrats, però l’orquestra, fenomen pel qual Sax el va concebre, no el va acollir com esperava. Potser siguin aquesta i la falta de música preromàntica les causes per les quals el saxo sembla mancat d’identitat.

Avui presentem diferents peces que han contribuït notablement a nodrir el repertori del quartet de saxos de compositors tan diversos com John Cage, Nina Šenk o Iannis Xenakis, en l’any del centenari del seu naixement. XAS és la seva primera obra per a saxo, encàrrec del mític Sigurd Rascher Quartet.

asLan ensembLe es forma el 2014 al Conservatoire à Rayonnement Régional de Lyon i aviat es fa un lloc en el món de la música de cambra amb actuacions en diferents ciutats: Lyon (Tempo Vivace), Barcelona (Música als parcs), Madrid (MusaE), entre altres.

Per una part, el grup aposta per revisitar obres icòniques de la tradició musical occidental a través de les seves pròpies adaptacions; per una altra, el seu interès per la creació de nou repertori per a la formació el porta a tenir entre alguns dels seus projectes l’encàrrec de peces a diferents veus compositores.

08.10.2022 a les 20.00 h
Fundació Antoni Tàpies

En el marc del festival Mixtur 2022.

+ informació
.

Entrades populars