Conferència: "La reina Joana la boja, era realment boja?" | 3 oct


Dilluns 3 d'octubre del 2022, a les 19.30h, es retransmet en directe i gratuïtament, al canal de youtube de La Gota Catalana, la conferència d'en Daniel Ibànyez titulada "La reina Joana la boja, era realment boja?"

Segons l'autor de la conferència, l'investigador i enginyer català Daniel Ibànyez, la història oficial sobre la reina Joana "la boja” és una col·lecció de relats ficticis i novel·lats, plens de conceptes i de situacions que és impossible que fossin reals. 

La xerrada es centra en documents trobats per Daniel Ibanyez que mostren una realitat totalment diferent de la historia oficial. Per exemple, indiquen que Joana era filla de Ferran II i d’Andolsa Roig d’Ivorra. Al no ser filla d’Isabel de Castella, no tenia perquè ser boja, com era Isabel. 

Si no era boja, no tenia perquè estar tancada en cap lloc. Sent Filla del Rei i per falta d’altres descendents, podia ser Reina com a mínim de Catalunya i d’Aragó. Podent ser Reina com a mínim de Catalunya i d’Aragó, podia donar ordres en relació a -per exemple- la conquesta d’Amèrica. 

I aixó ho confirmen les cartes que en Daniel Ibanyez a trobat, adreçades a en Ferran Cortès. 

Daniel Ibàñez és també autor del llibre La mort de Carles I a la Murtra. 

.

Entrades populars