El 5è curs de periodisme intercultural tracta el control de la comunicació a internet | 9-30 nov.Enguany la formació tractarà sobre El control digital de la comunicació a internet. Traces de la colonialitat al servei de la informació.

La cinquena edició del curs #ComuniCanvi, organitzat per l’Associació Intercultural Llatins per Catalunya, pel grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors i per l'Agència Intercultural ITACAT, amb la col·laboració de l’Espai Societat Oberta i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, es durà a terme els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre del 2022, de 10 h a 12 h, en format presencial i virtual.

En aquesta edició, com a tema principal, ens qüestionem la font periodística i analitzem com es “fabrica” la informació. Esbrinarem si les fonts resten o no al marge de la colonialitat, si afavoreixen el bel·licisme, si utilitzen criteris de raça, gènere o classe o si es practica la censura en determinats assumptes.

També ens preguntarem si la majoria de notícies que consumim provenen d'unes poques agències de notícies i si aquestes són independents o si tenen connexions governamentals o d'altra mena. I, finalment, ens plantejarem com els algoritmes dels cercadors d'internet filtren i classifiquen les notícies quan l'usuari final fa una recerca. En definitiva, analitzarem la producció de la informació i com s'acaba construint l'imaginari col·lectiu de les societats en base a aquesta.

Com a periodistes i comunicadors cal ser conscients de com i des d'on es genera l'actualitat informativa i avaluar si les fonts compleixen els requisits necessaris per interactuar de manera adient amb les societats complexes i diverses del segle XXI.

Programa:

- Sessió 1: Construcció del discurs de la raça i reproducció artificial i algoritmes dins les clíniques de fertilitat. A càrrec d’Anyely Marín. Dimecres 9 de novembre del 2022, de 10 h a 12 h.

- Sessió 2: Algoritmes: Entre el clickbait i la notícia. A càrrec de Oyidiya Oji. Dimecres 16 de novembre del 2022, de 10 h a 12 h.

- Sessió 3: La importància de desracialitzar la intel·ligència artificial. A càrrec de Paula Guerra Algorace. Dimecres 23 de novembre del 2022, de 10 h a 12 h.

- Sessió 4: Control digital, la colonialitat de les notícies: quines són les fonts?. A càrrec de l’ODHE.
 Dimecres 30 de novembre del 2022, de 10 h a 12 h.

La formació és gratuïta. Amb el 70% d’assistència al cicle s’entregarà un certificat d’assistència. Cal inscripció prèvia a info@llatins.org

Coordina: Omaira Beltrán Sánchez. Comentaris

Entrades populars