L’Art del Tarot | Taller presencial i pràctic per activar el pensament creatiu | ACVIC | 26 nov.


L’ART DEL TAROT
Taller presencial i pràctic per activar el pensament creatiu a través de les imatges del Tarot

Impartit per Assumpta Cirera (Tuti)

Dissabte 26 de novembre del 2022.
De 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h
A ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic, Catalunya)

Organitzat amb la col·laboració de L’Estrangera (@l.estrangera)

Al taller L’art del Tarot es realitzen diferents pràctiques amb els 22 arcans majors per connectar amb la ment intuïtiva o hemisferi dret, que és d'on sorgeix la creativitat. La iniciativa, que neix de la fascinació pel Tarot, la iconologia, el fet creatiu i la simbologia, es presenta des d'un punt de vista dinàmic, intercalant els plantejaments teòrics amb les experiències vivencials. 

Més enllà de ser utilitzat com una eina d'endevinació, el Tarot és un instrument de coneixement, d’art, de reflexió, de creixement i de transformació personal. És com un mirall que ens reflecteix i possibilita una relació directa amb el nostre inconscient per aprendre a confiar en la intuïció. Ens aproximem al Tarot a partir de diversos exercicis d’interès artístic. Es fomenta l’observació, la visualització, la intuïció, l’atenció, l’escolta, la confiança i el respecte.

OBJECTIUS

- Estimular el pensament creatiu
- Donar a conèixer les múltiples possibilitats del Tarot com a eina artística i de coneixement.
- Incidir en la pràctica de valors essencials per aplicar a la vida

CONTINGUTS

S’estructuren a partir de la realització de diferents exercicis pràctics. Els temes desenvolupats en cada sessió són:

1. Introducció al taller i al Tarot
2. El Tarot una eina molt creativa
3. Coneixem algunes tipologies de tarots
4. Un recorregut pel camí de la vida

QUÈ CAL PORTAR?

Roba còmoda, llibreta, bolígraf, materials per dibuixar i posar color (retoladors, llapis de dibuix, llapis de colors, aquarel·les, pinzells...).

Es proporcionen diferents objectes i recursos (jocs de cartes, suports, estris, bibliografia...).

PREU : 40 €
Inscripcions fins al dimecres 23 de novembre a través del formulari. Places limitades. Es reserva plaça per ordre d’inscripció.

>Accés al formulari d’inscripció

FORMADORA

Assumpta Cirera (des de petita anomenada Tuti), doctora en Didàctica Artística per la Universitat de Barcelona. És especialista en facilitar recursos lúdics per apropar-se, conèixer i gaudir de l’art. La seva trajectòria professional es caracteritza pels estrets vincles que estableix entre l’educació no formal i la formal, realitzant nombrosos projectes d’interès artístic per a escoles, museus, centres d’art, espais culturals i universitats. Ha estat educadora, coordinadora i assessora de diverses institucions i professora d’Educació Primària, Secundària i d’Universitat. Fa molts anys que les imatges del Tarot formen part de la seva vida i l’acompanyen en la trajectòria personal i professional per establir-hi diferents diàlegs. Actualment fa diversos assessoraments, col·laboracions, projectes i propostes vinculades amb l’acompanyament creatiu.


Entrades populars