Presentació del llibre: “La conquesta catalana de les illes Canàries” | Carles Camp | Plural 21 | BCN | 28 nov.

Presentació del llibre: “La conquesta catalana de les illes Canàries”

Dilluns, 28 de novembre del 2022, a dos quarts de vuit del vespre, a la seu de La gota catalana (Plural 21, Passatge de Gaiolà, 24, local)

Entrada gratuïta. Emissió en directe a https://youtu.be/fponWvCaF2g

L'investigador Carles Camp presentarà el seu llibre que analitza la descoberta, conquesta i colonització de les Illes Canàries per part de la Corona de Catalunya, començada a mitjans del segle XIV i completada en les darreres dècades del segle XV.

Si bé la historiografia oficial reconeix la conquesta catalana del segle XIV, la del segle XV resulta que desapareix ja a principis del segle XVI com per art d’encanteri per a ser substituïda per una conquesta castellana que només es basa en documentació manipulada.

Les Illes Canàries eren llavors considerades l’avantsala de les Índies, pel que la censura va veure molt clar que, abans de castellanitzar la conquesta d’Amèrica, calia castellanitzar la conquesta de les Canàries, maniobra en la que la historiografia oficial hi cau de forma totalment acrítica i políticament interessada.

La progressiva submissió dels estats de la Corona de Catalunya (Catalunya, València, Aragó i Mallorca) als interessos absolutistes de la dinastia dels Habsburg, i la posterior conquesta sota la dinastia dels Borbons, amb el consegüent naixement de l’estat espanyol, va significar la irrupció d’un discurs falsejat, construït ja a partir del segle XVI per part d’una historiografia interessada a justificar la transmissió de les Illes Canàries al domini castellà amb coherència amb els interessos polítics del nacionalismes espanyol de donar a Castella tot el protagonisme dels fets històrics rellevants, i negar qualsevol actuació feta des de la Corona de Catalunya.

CARLES CAMP (Granollers, 1960) és llicenciat en Enginyeria Química per l’Institut Químic de Sarrià i MBA per l’Escola d’Administració d’Empreses de Barcelona. En acabar els estudis es va incorporar a les diferents activitats empresarials familiars. La seva afició a la Història el va fer adonar del gran nombre de falsedats que hi ha sobre la història de Catalunya. Junt amb uns amics i companys, el 2003 va crear la Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya per tal de lluitar contra aquesta greu anomalia del nostre país. Ha escrit nombrosos articles per a la web de la Fundació. És coautor de Introducció a la Història de Catalunya. Una nova perspectiva (2012), i autor de Prou d’enganys. Desmuntant la mitologia històrica espanyola (2016) i de La conquesta catalana de les Illes Canàries (2019).

+ informació

 

Comentaris

Entrades populars