Relats migrants | El Museu Etnològic i de Cultures del Món | Barcelona | 26 nov.


El Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona se sent compromès amb fer una reflexió dels més de 80.000 objectes que conserva i custodia, però també vol fer una relectura d’aquests fons patrimonials des d’una mirada crítica i contemporània.

És en aquest marc que us oferim "Relats Migrants", una acció dramatitzada resultat del treball iniciat fa uns anys al museu en col·laboració amb el col·lectiu d’escriptura creativa "En Palabras". Durant el procés, els participants van anar donant diferents testimonis, explicant relats associats a les peces de Mesoamèrica que s’exposen a les sales del MUEC. Aquestes històries els transportaven als seus països d'origen, omplint de records i emocions tot allò que narraven.

Dels resultats d'aquesta feina creativa, la poeta maputxe Daniela Catrileo va escriure "Todo nuestro amor es hoy un acto de herejía", un poema-collage que recull parts dels textos creats i els teixeix amb les diverses veus dels autors i les autores.

El dissabte 26 de novembre del 2022, a les 19 h, et convidem a gaudir d'una lectura performativa del poema original, un ritual col·lectiu amb olor de blat de moro, cacau. panela i vainilla, en el qual s'invocarà la memòria desposseïda dels objectes de la col·lecció i se'n celebrarà el renaixement aquí, en aquest territori llunyà.

El muntatge tindrà lloc al pati del Museu Etnològic i de Cultures del Món, al carrer Moncada, 12, de Barcelona, Catalunya.

+ informació

Entrades populars