Convocatòria Art Jove Curadoria 2023 | Sala d'Art Jove



L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta la convocatòria Art Jove Curadoria per desenvolupar un projecte en el marc de la Sala d’Art Jove durant l’any 2023.

La beca Art Jove Curadoria té per objectiu obrir un espai per a l'experimentació curatorial de persones i col·lectius joves, així com afavorir la seva professionalització. La convocatòria convida a desenvolupar dinàmiques de treball que estimulin processos de formació i d’acompanyament dels 18 projectes seleccionats en la convocatòria Art Jove Creació en les seves diferents fases d'investigació, de producció, de difusió i de presentació pública.

La Sala d’Art Jove entén la curadoria com una tasca relacional que comprèn totes aquelles pràctiques que desitgen tenir cura dels processos de creació artística, així com del seu desenvolupament contextual i situat. Des d’aquesta perspectiva «curar un espai» o «curar un projecte» implica un treball d’acompanyament i d’escolta, un intent d’entendre les necessitats dels creadors i del públic interpel·lat.

Dotació econòmica.

La beca té una dotació econòmica de 3.600 euros, destinada a desenvolupar un procés de treball que tingui en compte les activitats formatives i la presentació pública dels 18 projectes seleccionats en la convocatòria Art Jove Creació. La quantitat d’activitats i de presentacions dels projectes de Creació serà variable en nombre i formats segons les metodologies específiques del projecte de Curadoria seleccionat.

A qui es dirigeix?

La convocatòria Art Jove Curadoria s’adreça a les persones que estiguin interessades a desenvolupar projectes de curadoria, individualment o en col·lectius d’un màxim de cinc persones, residents (empadronades) a Catalunya, i que tinguin entre 18 i 35 anys en el moment de presentar-hi la sol·licitud. Pel que fa a la participació de col·lectius, cal que almenys la meitat dels membres compleixin els requeriments de residència i d’edat. Cap membre del col·lectiu pot ser menor d’edat en el moment de la inscripció. No s’estableix cap límit pel que fa al nombre de propostes de projectes que cada participant vulgui presentar en la convocatòria.

Les persones seleccionades en la convocatòria dels premis Art Jove Creació 2023 no poden participar a la convocatòria de beca Art Jove Curadoria 2023.


.

Entrades populars