8a edició del Premi Joan Miró - 2023 | Llista de nominats


El jurat de la Fundació Joan Miró de Barcelona anuncia les cinc persones nominades a la 8a edició del Premi Joan Miró, que s’adreça a artistes en una etapa d’èxit inicial de la seva carrera, independentment de la seva edat, gènere o identitat cultural. 

El premi constitueix un homenatge a l’obra extraordinària de Joan Miró, la seva important aportació a l’art modern i el suport que va oferir durant tota la vida als artistes més joves. Els artistes nominats a l’edició de 2023 del Premi Joan Miró són Tala Madani, Tuan Andrew Nguyen, Frida Orupabo, Mika Rottenberg i Haegue Yang.

Els artistes nominats al premi han estat escollits per un grup de membres del jurat format per professionals en actiu al món de l’art entre els quals hi ha Hoor Al Qasimi, presidenta i directora de la Sharjah Art Foundation, Emirats Àrabs Units, Katerina Gregos, directora artística del Museu Nacional d’Art Contemporani (EMST), Atenes, Haeju Kim, directora artística de la Biennal de Busan de 2022, Corea del Sud, Ann-Sofi Noring, antiga codirectora del Modenra Museet d’Estocolm (Suècia) i actual membre de la junta de govern de la Reial Acadèmia Sueca de Belles Arts i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró de Barcelona i president del jurat.

La Stavros Niarchos Foundation (SNF), una de les principals entitats filantròpiques internacionals del món, col·labora amb la Fundació Joan Miró en la vuitena edició del premi.

El nom de l’artista guardonat es farà públic el 31 de maig de 2023 durant la cerimònia que tindrà lloc a la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Entrades populars