Una exposició mostra els 300 anys de la festa de Sant Antoni Abat a Caldes de Montbui

 


El Museu Thermalia de Caldes de Montbui acull, del 12 de febrer fins el 4 de juny de 2023, l’exposició “Història de la festa de Sant Antoni Abat a Caldes de Montbui: 1667-2023, 356 anys documentats”, una mostra que amb fotografies i textos, explica la història i les tradicions que s’han conservat fins l’actualitat.

Per a la població calderina la mostra serà una manera de viatjar als orígens d’una celebració que no passa desapercebuda, en especial per la celebració dels Tres Tombs i del Ball de Plaça. Per a la població en general, l’exposició servirà per explicar totes les parts, els rituals, les tradicions, els actes i les activitats a l’entorn de la versió calderina de la festa per excel·lència de la pagesia catalana.

L’exposició mostrarà documents recuperats de la Facultat de Sant Antoni i de la Parròquia de Santa Maria, reproduirà algunes escenes relacionades amb Sant Antoni Abat i exhibirà algunes peces de vestir típiques de la festa, com els que es fan servir per al Ball de Plaça o per al Ball de Nit.

La inauguració de la mostra es farà el dia 12 de febrer de 2023, a les 12 hores, i es podrà visitar fins el 4 de juny a la Sala Sebastià Badia del Museu Thermalia en horaris del museu.

Exposició: 

Història de la festa de Sant Antoni Abat a Caldes de Montbui: 1667-2023, 356 anys documentats

Al Museu Thermalia de Caldes de Montbui.
Del 14 de febrer al 4 de juny de 2023

Thermalia. Museu de Caldes de Montbui 
Plaça de la Font del Lleó, 20 
Caldes de Montbui (Catalunya)

Més informació


Entrades populars