La Fira Modernista de Barcelona arriba a la seva 17a edició | 19 - 21 maig

 


Arriba una nova edició de la Fira Modernista de Barcelona. Aquest any 2023, entre els dies 19 i 21 de maig, s’ubicarà al carrer Bruc, entre l’av. Diagonal i el carrer Mallorca, i la Fira del Comerç des d’aquest punt fins al carrer Consell de Cent, perquè el carrer Girona, lloc habitual de celebració aquest any està en obres.

La Fira la dedicarem a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 1849-1923), autor d’obres com el Palau de la Música Catalana, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau o la Casa Fuster, en commemoració dels cent anys de la seva mort.

L’àlbum de cromos de la Fira Modernista, que els infants podran recollir gratuïtament a la Fira estarà dedicat a l’arquitecte.

Com a novetats, aquest any disposarem de l’espectacle de dansa i teatre físic La Barcelona imaginària , inspirat en l’obra de l’arquitecte. Tindrem un any més les parades d’entitats i municipis modernistes d’arreu, amb la novetat de Timisoara, Romania, que ens mostrarà el seu Modernisme on destaca l’obra de l’arquitecte László Székely (1877-1934), format a l’escola d’arquitectura de Budapest i a Itàlia.

Altres novetats seran l’exposició, al carrer Provença cantonada Bruc i durant tota la Fira, d’un Renault de 1914, la Genoveva, del Parc Mòbil de l’Ajuntament de Barcelona, i el nou photocall, triple, amb tres decorats. Et fotografiarem sempre i quan vinguis vestit de l’època modernista a la Fira, i tindràs un regal segur!

El taller de malabars de divendres inclourà una exhibició i una decoració espectacular. El grup d’ambientació Llum i Color del 900, amb els seus vestits d’època dissenyats amb màxim rigor històric, ambientaran la fira, i Coreixample organitza un concurs d’aparadors modernistes i el concurs de fotografia modernista, obert a tothom.



Entrades populars