Marie-France Veyrat i Jaime De Los Rios: "La forma de l'aigua" | Galerie Charlot | Paris


Vernissage a la Galerie Charlot
Dijous 22 de juny de 2023, de 17 a 21 h.

Marie-France Veyrat i Jaime De Los Rios
"La forma de l'aigua".

Del 22/06/2023 al 28/07/2023.

Com conservem els nostres records?

La memòria tendeix a dissipar la forma. En la deriva del nostre pensament més cartesià tendim a racionalitzar els nostres records i a fer-nos les preguntes següents: on, com, quan... Dades calculables i directes que, en la majoria dels casos, redueixen l'experiència d'allò que es va viure a ser un llista d'elements.

Les obres de l'exposició “La forma de l'aigua” transformen els records tangibles en els seus elements més poètics, congelant un moment i fent-lo infinit. Una instal·lació feta a partir de ciències físiques i fluides per captar la caiguda de l'aigua i imitar-ne la forma en la impressió 3D.

L'aigua ja no cau, sinó que puja com en el llenguatge dels somnis, oposat a les lleis newtonianes; es transforma en algorismes en temps real, que segueixen una coreografia paral·lela a la història de l'artista Marie-France Veyrat la veu de la qual comparteix la història del seu descobriment.

La segona obra "Bleu-Neige" deconstrueix un paisatge dinàmic, els seus elements poètics, sonors, cromàtics i rítmics.

El temps s'allarga així.

Aquesta obra s'uneix a les teories d'Einstein així com al treball d'altres artistes històrics que apareixen en aquesta deriva metafísica.

Irònicament sobre la velocitat del consum i la cobdícia de novetats de la societat contemporània, Marie-France Veyrat i Jaïme de los Ríos fomenten la reflexió a partir de la contemplació i la poètica del moment, la ciència de la memòria.

Exposició fins al 28 de juliol a la galeria Charlot, de dimarts a dissabte de 13 a 19 h i amb cita prèvia.
Galeria Charlot París. Carrer Charlotte, 47. París - França

De dimarts a dissabtes de 13 a 19 h i amb cita prèvia.
www.galeriecharlot.com

Entrades populars