Cedeixen 38 obres de l'artista Jesús Carles de Vilallonga a Santa Coloma de Farners



L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebut la cessió, en dipòsit, de 38 obres de l'artista Jesús Carles de Vilallonga Rosell (Santa Coloma de Farners, 1927 - Barcelona, 2018). La col·lecció del pintor i escultor colomenc estava actualment en propietat de la seva vídua, Katherine Slusher, i inclou obres en diferents modalitats (aquarel·la, acrílic, gouache, aiguafort, dibuix i fotomuntatge) que ja estan dipositades a la Casa de la Paraula. A més, s'hi afegeixen alguns objectes personals que utilitzava per a les seves creacions, com un cavallet de pintura de fusta o el disseny d'una cadira, i algunes obres d’altres artistes.

La cessió és en règim de comodat per un període de quatre anys, prorrogables per quatre anys més, moment en què l'obra passaria a ser propietat de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners a tots els efectes. El conveni signat inclou la creació d'una comissió per gestionar el fons cedit que estarà integrada per un membre de la família Vilallonga, el/la alcalde/essa de Santa Coloma de Farners, el/la regidor/a de Cultura de l'Ajuntament i un crític d'art. Aquesta comissió es reunirà dos cops l'any per planificar les activitats de difusió de les obres cedides així com de la resta de l'obra Vilallonga, que inclou pintura, obra gràfica, dibuix i escultura.

Vilallonga va exposar les seves obres a Montréal (Canadà), Nova York, Chicago, Filadèlfia, Los Ángeles, Londres, Berlín, Viena, Roma, Bilbao, Madrid i Barcelona. Va ser nomenat fill predilecte de Santa Coloma de Farners el 2015 i a la ciutat hi ha instal·lada una escultura seva, La Colometa, a la plaça Farners. El darrer acte en què va participar Vilallonga a Santa Coloma va ser al 2018 –any de la seva mort- a l’Arxiu Comarcal de la Selva, per la inauguració de l’exposició "Família i Paisatge, retrats en 3D (1900-1936). El fons fotogràfic Vilallonga".

Entrades populars