Visita comentada a la Dènia històrica del temps dels sarraïns | 17 i 18 juny

 


La vila de Dénia, al País Valencià, posa en valor la medina islàmica a les Jornades Europees d’Arqueologia. Els dies 15, 16 i 17 de juny del 2023 es ret homenatge a l’arqueologia a escala europea. Pensant en aquesta data, des de l’àrea de Museus i Arqueologia de l’Ajuntament de Dénia s’han dissenyat activitats per mostrar de forma gratuïta a la ciutadania la riquesa arqueològica de la ciutat. Amb el títol Dénia islàmica. Castell i medina, segles XI-XIII, s’ofereixen dues activitats.

- Dissabte 17 de juny, d’11.00 a 12.30 hores, l’arqueòloga Silvia Ruiz realitzarà una conferencia al aire lliure que recorrerà els carrers del centre històric (Cavallers, Loreto, Major, ronda de les Muralles, de la Mar i Campos) per tal d’explicar el context urbà de la medina islàmica durant els segles XI, XII i XIII. En la ruta es podran veure les intervencions arqueològiques que mostren els vestigis arquitectònics andalusins, com banys, mesquites, magatzems o cementeris. L’aforament de l’activitat és de 40 persones.

- Diumenge 18 de juny, d'11.00 a 12.30 hores, guies experts dirigiran una visita pel Castell de Dénia. El recorregut servirà per a posar en context i explicar les diferents portes d’accés dels recintes, l’albacar, les muralles, el Celler del Palau i l’alcassaba, en un recorregut des de la part inferior fins al cim. Els guies explicaran les tècniques constructives de l’època islàmica, a més de les reformes posteriors i els treballs arquitectònics realitzats al monument denier. L’aforament de l’activitat és també de 40 persones.

Per a gaudir d’ambdues activitats es requereix inscripció prèvia, la qual es pot realitzar al telèfon 966 420 260. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres, de 10 a 13 hores.


Entrades populars