Les Abattoirs, de Tolosa, presenta la primera retrospectiva a Occitània de l'artista Liliana Porter


El museu Les Abattoirs, de Tolosa de Llenguadoc, presenta la primera retrospectiva a Occitània de l'artista Liliana Porter (nascuda a Argentina el 1941, resident a Nova York des del 1964), titulada Liliana Porter, Reality Play. Des de la dècada de 1960 fins a l'actualitat. 

Amb un centenar d'obres exposades, l'exposició fa viatjar l'espectador pel seu art. Reunint obres passades i recents, posa en relleu una nova generació de dones artistes que han redefinit els límits de l'art conceptual i transformat la forma poètica de la instal·lació.

Porter explora el potencial de diversos mitjans, incloent el gravat, la pintura, l'escultura, la fotografia i el vídeo, en un examen a llarg termini de la nostra percepció de la realitat i les nostres nocions de temps i espai.

El gravat és el centre del seu treball, que va ajudar a reviure en la dècada de 1960 com a part del col·lectiu New York Graphic Workshop, cofundat amb Luis Camnitzer i José Guillermo Castillo el 1964. Aquesta tècnica, redescoberta pels artistes pop i reivindicada a Centreamèrica i Sud-amèrica per la seva dimensió política, li ha permès veure amb una mirada crítica la idea d'autoria i treball col·lectiu, així com dotar-la de noves formes narratives.

A la dècada de 1970 es va interessar per la fotografia i va començar a incloure imatges del seu propi cos en dibuixos, en particular art mural, fent-se ressò de les preocupacions que tenien les artistes femenines de l'època.

Exposicio:
Liliana Porter, Reality Play. Des de la dècada de 1960 fins a l'actualitat.

Del 7 d'abril al 27 d'agost del 2023
Les Abattoirs
Tolosa de Llenguadoc, Occitània

Entrades populars